Breaking News: Directia vantului din Ucraina-nordul Europei

Editorul meteo de la Realitatea TV a spus ca norul NU se indreapta spre Romania, ci spre nordul Europei. Viteza ar fi de 5-10 kilometri pe ora….

Pe mediafax am gasit:

Norul toxic din Ucraina a ajuns la o distanţă de 160 de Km de România

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat, marţi, că a solicitat Agenţiei de Protecţie a Mediului Suceava să monitorizeze calitatea aerului în judeţ după accidentul de luni seara produs în Ucraina, unde un tren ce transporta fosfor galben, o substanţă inflamabilă şi otrăvitoare, a deraiat.

Onofrei a declarat corespondentului MEDIAFAX că, potrivit informaţiilor pe care le-a primit de la APM Suceava, norul format în urma incendiului produs după accident se află la o distanţă de 160 de kilometri de graniţă.

„Nu ştim care va fi direcţia vântului şi am solicitat APM Suceava să efectueze măsurători în mai multe zone din judeţ, cu autolaboratorul pe care îl au în dotare. Vom monitoriza non-stop calitatea aerului, iar dacă va fi cazul vom propune măsuri de avertizare a populaţiei. Nu avem însă acum motive de îngrijorare”, a spus Onofrei.

Prefectul de Suceava a precizat că a luat legătura cu Consulatul general al Ucrainei la Suceava, care nu avea însă informaţii despre acest eveniment. „Ei au spus că atunci când vor avea informaţii ne vor ţine la curent”, a mai spus Onofrei.

Potrivit BBC News online, numeroase localităţi ucrainene riscă să fie afectate de norul toxic care a rezultat după deraierea, luni seară, în vestul Ucrainei, a unui tren care transporta fosfor galben, o substanţă inflamabilă şi otrăvitoare. Norul format în urma incendiului rezultat din accident se întinde pe 90 de kilometri pătraţi, deasupra a 14 sate situate în apropierea oraşului Lvov, aflat la aproximativ 50 de kilometri de frontiera cu Polonia. Conform BBC, sute de localnici au fost evacuaţi, iar 20 de persoane rănite în accidentul feroviar au fost spitalizate.

Trenul transporta fosfor galben şi se îndrepta spre Polonia, venind din Kazahstan.

Vicepremierul ucrainean Oleksandr Kuzmuk a comparat accidentul cu explozia care a avut loc în 1986 la centrala nucleară de la Cernobîl. „A avut loc un dezastru. După catastrofa de la Cernobîl, avem de-a face cu un incident care poate reprezenta un pericol real pentru populaţie”, a spus Kuzmuk.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s