Megawati penali plimbati prin curtea lui Stolojan

Oamenii lui Theodor Stolojan au facut afaceri bune cu energia luata foarte ieftin de la stat (prin schemele investigate acum de DNA). Fac un rezumat al articolului pe care il semnez, impreuna cu Mihai Munteanu, in EVZ de azi: Green Energy SRL, in care fiul lui Gheorghe Stefan (Pinalty) detinea un procent important,  a vandut cam de un milion de euro pe luna curent la RAFO Onesti. SRL-ul a negociat aici cu managerul de atunci al rafinariei, Marin Anton, apropiat al lui Stolo. Stolo care, pe cand era consilier prezidential, a intervenit public de cateva ori in favoarea noilor proprietari ai rafinariei, controversati oligarhi rusi aflati intr-o disputa cu statul roman.

Asadar, megawatii penali s-au plimbat ca intr-o „familie” si toata lumea a fost multumita. Chilipirul a fost pe fatza si a fost posibil intrucat curentul a ajuns de la stat in proprietatea „baietilor destepti” la preturi sub cel de productie…Mai multe in EVZ .

Ce nu apare in story (din lipsa de spatiu) sunt cateva lucruri despre proprietarii RAFO. A scris foarte mult si foarte bine in „Jurnalul National” Paul Cristian Radu, de la Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie. De asemenea, si EVZ, in seria „Imperiul Contraataca:Oligarhii rusi in Romania” .

Anunțuri

Un gând despre “Megawati penali plimbati prin curtea lui Stolojan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s