Romania in calduri: Sf. Ilie vs. Omar Hayssam

<<Azi, de Sfantul Ilie, credinciosii din toata tzara s-au rugat, ca sa scapam de seceta>>. Cam asha incepea o stire de la Realitatea TV. Invitat la acelasi post, economistul Daniel Daianu ne-a adus cu picioarele pe pamant. Pe scurt, a aratat ca politicile publice au fost ineficiente, aceasta fiind cheia. A vorbit despre taierea in disperare a copacilor, si a dat ca exemplul scandalul „Parcul Bordei”.

In tzara, adaug, s-au taiat paduri intregi, bunaoara in Bucovina, dar si in alte locuri. Numai in Moldova au disparut, in ultimul deceniu, in medie doua hectare de padure pe zi. Conform specialistilor, aceasta accentueaza seceta si alte fenomene meteo extreme.

Mi-am adus aminte de Omar Hayssam, cel despre care se spune ca a „chelit” de paduri Valea Trotushului. „La ora actuala noi nu taiem, noi cumparam busteni. Noi am taiat numai la cererea statului roman, ce a scos statul la vinzare. Nu e problema mea ca au ramas acolo fara paduri.” Cam asta zicea actualul fugitiv in anul 2004, intr-un interviu in EVZ. Si atunci, ca si acum, statul facea legea, iar de ea profitau cativa hamesitzi.

So, hai sa ne bazam mai putzin pe Sfantul Ilie si sa vedem ce pot schimba oamenii…

Anunțuri

Un gând despre “Romania in calduri: Sf. Ilie vs. Omar Hayssam

  1. Suntem un popor „cu frica lui D-zeu” si un popor care traieste cu frica oricui ar fi el sau ea este condamnat la mediocritate.
    „Frica lui D-zeu” = conservatorism, homofobie, traditii puternice, superstitii, ipocrizie, ignoranta = suprematia tuturor acestora in fata stiintei, a logicii si a bunului simt… parerea mea.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s