Smecheriile cetateanului Prigoana, episodul „energie eoliana”

De cateva ore, prin Bucuresti, adie vantul, dar unul care frige. Si prin mintea lui Silviu Prigoana adie. Cel putin de la inceputul verii, cand si-a bagat niste bani in energie eoliana . Asaaaa, si? Pai si…Cam prin perioada aia onorabilul cetatean Silviu Prigoana facea lobby prin Parlament, pe la Guvern, pe la televizor, prin ziare, pe unde apuca. Ne spunea ca datoriile companiilor de stat din energie nu trebuie sterse. „Suntem prostii care platim curentul baietilor destepti”, le zicea sugubatul Prigoana, devenit, brusc, protector al banului public.

Da, asa e, am zis cu totii, are dreptate. Doar ca despre omul de afaceri-vedeta TV-stapanul niselor-amorezul lui Bahmu aveam sa aflam, ulterior, nishte treburi.

O data, cum am scris mai sus, faptul ca a bagat bani in eoliana, adica o forma de energie alternativa. In consecinta, omul nu mai e simplu cetatean, ci joaca in piata. Cum poti fi atunci „un simplu cetatean”?!

Doi, „Green Energy SRL” suna bine, nu? Pai da, au fost si ei printre baietii destepti . Iar Alexandru Petrisor Dragoiu, un asociat din imperiul Rosal al familiei Prigoana, detinea si el (conform registrului comertului) participatii la Green Energy SRL. Asadar, onorabilul cetatean are un onorabil asociat „baiat destept”. Dar omul injura de zor tocmai la astia!

Si daca vorbim de Rosal, l-am vazut la televizor pe Prigoana pupandu-se cu primarul Sucevei, la un show de ziua municipiului. Ii turna omului nishte gogoshi incredibile: ca a venit sa-i viziteze urbea, refuzand, in acea zi, o invitatie la Bruxelles, facuta de „doamna Merkel” si de nu-mai-stiu-cine :). Tare, nu?

De fapt, la sfarsitul anului trecut, Rosalul lui Prigoana a castigat o licitatie pentru salubrizare in Suceava, unde va detine monopolul ani buni de acum incolo. Cel pe care il pupa in cadrul showului de la antena, primarul Ion Lungu, recunostea, mai demult, ca s-a creat un monopol, dar ameninta cu sanctiuni aspre daca nu se respecta contractul. Asta da telenovela!

Anunțuri

2 gânduri despre “Smecheriile cetateanului Prigoana, episodul „energie eoliana”

  1. Foarte taaareee. …intotdeauna am spus ca prigoana e unul dintre „cei mai destepti baieti”. Pe pariu ca va fi primul care va avea masina pe baza de apa in Romania?
    Din cate stiu face afaceri cu toate partile. PNL si PSD la greu. Dar nici cu PD nu mi-e rusine. In fond, toata lumea are un gunoi de strans…si un „vant” de facut… iar eoliana e numa buna 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s