Nebunia RAAPPS: Cum intervine un ambasador la oamenii lui Tariceanu

Tone de corespondenta privata intre diplomati si oficiali de la Bucuresti au ajuns pe Internet, publicate de o revista de limba romana din Australia. Rezum, cu ce e de interes public: Manuela Vulpe, ambasador pana de curand in Australia (actualmente in Mexic), ii cere lui Dorin Marian, seful cancelariei premierului, sa faca o mica interventie la „PM”, adica la Calin Popescu-Tariceanu. Scopul final: doamna Vulpe doreste sa-si pastreze cu orice pret un apartament din Bucuresti repartizat de stat, lotul RAAPPS. Desi in ultimii ani a locuit peste mari si tari, in acelasi timp a fost si este chiriasa in Capitala, in apartamentul statului. Pe care e dispusa sa-l cumpere.

Exista un obstacol: apartamentul respectiv ar putea ramane in custodia regiei, ceea ce ar insemna ca nu va fi scos la vanzare. Mai mult, poate deveni locuinta de serviciu, iar ambasadorii, o spune chiar doamna Vulpe, nu vor avea dreptul la asa ceva, in Bucuresti. Asadar, o paste evacuarea.

<<Cum naiba de tocmai blocurile astea raman in patrimoniul RAPPS si tot ce e mai pretios se vinde?! Nu e chiar nici o sansa sa „scape” si aceste blocuri centrale si sa se vanda chiriasilor? (…) Te rog, convinge-l pe domnul PM sa nu faca exceptii pentru blocurile din Eminescu!!>>, ii zice lui Marian doamna ambasador.

Manuela Vulpe ii marturiseste, de asemenea, unei prietene, ca va incerca sa afle mai multe de la Mihai Voicu, ministru pentru relatia cu parlamentul-component al unei delegatii romane aflate zilele acestea in Mexic (condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu). Altui amic ii cere „pe cineva” de  la RAAPPS.

Zbaterile doamnei ambasador ating, la un moment dat, paroxismul. <<Imi vine sa urlu, gandindu-ma cate sperante mi-am pus in guvernarea „liberala”>>, i se confeseaza lui Dorin Marian.

Apartamentul cu pricina e pe strada Mihai Eminescu si are 75 mp. Chirie modica. Prin asemenea dureri trec o gramada de oficiali si politicieni care, pana acum, au utilizat in interes personal vaca de muls numita RAAPPS.

In rest, corespondenta e plina de intruziuni in viata privata, pe care le condamn.Nu aveau niciun sens. Explicatia-r evista respectiva a dus o adevarata gherila impotriva Manuelei Vulpe, cat timp a fost ambasador in Australia. De asemenea, l-a sustinut pe Ovidiu Grecea, candva consul la Sydney, in razboaiele romano-romane de la Antipozi.

ACTUALIZAT. Am extras exact pasajele care ar trebui sa ne intereseze si am eliminat link-ul. Din motive pe care unii le cunoasteti deja. E treaba voastra ce faceti mai departe.

ACTUALIZAT (2). Mi-a scris editorul revistei, Laurentiu Fulga, care sustine ca a triat corespondenta, dupa care spune ca poate nu a triat destul! Sper sa se hotarasca odata si sa-si ceara scuze pentru chestiile de viata personala care nu aveau ce cauta acolo. Desi raul a fost deja facut, poate ar putea macar sa faca inca o selectie si sa le scoata de pe site. Gasiti corespondenta mea cu el la „Comentarii”, in sectiunea „Despre blog&Calin Cosmaciuc”.

ACTUALIZAT, JOI (3). Ministerul de Externe cerceteaza cazul „Manuela Vulpe”. Asa a spus, acum cateva minute, la Antena 3, ministrul Adrian Cioroianu. A adaugat ca va avea o discutie cu dna ambasador, la Bucuresti, saptamana viitoare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s