Gigant imobiliar american se retrage din Romania

Surpriza de proportii pe piata imobiliara: gigantul american CB Richard Ellis se retrage din Romania, conform Dailybusiness. Motivele sunt neclare, iar conducerea companiei a interzis angajatilor sa faca declaratii pe acest subiect. Vor da, in cateva zile, un comunicat pentru a explica decizia.

O sursa din piata mi-a spus ca au mai fost companii straine din domeniul imobiliar care au plecat din Romania, dar mai mici decat Richard Ellis. Motivele unora dintre ele erau legate de birocratie, spagi si altele.

Retragerea americanilor vine, insa, intr-un moment de inflorire maxima a acestui domeniu, in care companii din alte tari investesc masiv.

ACTUALIZAT. „Adio, dar raman cu tine!”.  Operatiunile companiei vor continua in Romania, cu toate ca „acordul de reprezentare cu CBRE Romania a expirat”, au declarat luni pentru Dailybusiness oficiali ai CBRE de la Londra. Oficialii londonezi nu au precizat daca intelegerea cu filiala locala a companiei a fost terminata la termen sau prin decizie unilaterala din partea CBRE Londra. „CB Richard Ellis poate confirma ca intelegerea oficiala cu CB Richard Ellis Romania a expirat. Ramanem in continuare foarte interesati de piata romaneasca si, in prezent, exploram mai multe optiuni pentru a servi interesele clientilor nostri pe viitor”, a spus Claire Barry, purtator de cuvant al filialei londoneze.
 „Intre timp, vom continua sa lucram cu clientii actuali in baza acordurilor existente”, a adaugat el.

Anunțuri

5 gânduri despre “Gigant imobiliar american se retrage din Romania

  1. Sa fie deci legata 100 la suta de criza din America…Totusi, ma intreb, ca profanul-recunosc-de ce sa pleci dintr-o piata atat de promitatoare ca Romania, cand mai ai alte 49 de unde ai putea pleca? asta tinand cont si de faptul ca vad zilnic stiri pe google.news despre companii din imobiliare care vin aici….da un search pe „romania” si vei vedea, zi de zi, o astfel de stire.

    Apreciază

  2. Mi s-a parut doar o coincidenta „intrebatoare” :anuntul de retragere si caderea de bursa 🙂 .
    In rest , sunt de acord cu tine ca piata imobiliara din Romania are un potential corect cel putin pentru 5 ani de acum incolo.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s