Nastase reactiveaza ideea lui Patriciu: alianta PSD-PNL

Adrian Nastase propune o alianta PSD-PNL care sa guverneze in urmatorii cinci ani. „Dacă tot ai făcut deja nişte paşi în relaţia cu PNL, a menţine lipsa de transparenţă şi ambiguitatea este contraproductiv pentru toată lumea”, spune fostul premier.

In mandatul sau la Palatul Victoria, Nastase a semnat o controversata ordonanta de Guvern, prin care Rompetrol primea dreptul de a emite obligatiuni in valoare de 600 de milioane dolari, in contul datoriilor istorice ale rafinariei Petromidia catre stat. In acest caz, in 2007, Nastase a fost audiat ca martor la Parchetul General.

Rompetrol este controlata de magnatul liberal Dinu Patriciu. Acesta a propus de mai multe ori o alianta PNL-PSD, inclusiv inainte de alegerile din 2004, cand PSD era condus de Adrian Nastase. Patriciu a recunoscut ca a sponsorizat PSD.

Magnatul petrolului este un apropiat al actualului lider PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu. Acesta din urma este consiliat de o echipa din care fac parte Dan Andronic si Tal Silberstein, fosti consultanti ai lui Adrian Nastase.

Anunțuri

Un gând despre “Nastase reactiveaza ideea lui Patriciu: alianta PSD-PNL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s