La bloc. Redactia de la bloc

N-ai vrea un dush la birou? E caldura naibii…Poate si o bucatarie, sa-ti faci o cafea si sa pipezi rapid un Kent? Dupa care sa mergi in sufragerie, ca sa suni un ministru… Apoi in dormitor, sa-i spui colegului ce ai aflat si sa scrieti impreuna stirea care va darama Guvernul…

Zilele astea am descoperit redactiile de la bloc. Suni frumos la interfon-in timp ce esti la mobil cerand din nou codul apartamentului- iei liftul (daca merge) si ajungi in fata usii. <<La dracu, daca nimeresc la un vecin?!>>. Eu chiar am apasat pe clanta la un vecin-noroc ca nu era acasa! Cineva mi-a spus ca a fost mai bine-omul trage de fiare in timpul liber.

I-am gasit pana la urma. In inghesuita lor redactie de doua, (altii mai evoluati) trei camere, ma simteam ca acasa, doar ca erau mai multe computere. Si mai multe fetze prietenoase: ziaristii de la bloc. Cu micile lor probleme locative- au declarat la administratie un locatar, dar administratia a vrut sa treaca la intretinere cinci. Normal,  din atatia e formata redactia.

Iar oamenii vin la serviciu zi de zi, isi fac treaba-unii foarte bine- si merg mai departe. Dupa ani de munca pe branci, ajung sa creasca mica afacere, asa ca se pregatesc sa se mute de la bloc, intr-un office building pe Calea Victoriei, ori in Dorobanti, ori cine-stie-unde . Gurile foarte rele nu se stapanesc :<< Se muta de cativa ani! De atunci tot se muta!>>.

Au luat-o pe cont propriu cu un capital solid, format din idei si curaj. Majoritatea abandonasera news-desk-urile marilor redactii. Cred ca de atunci si-au injurat de multe ori nebunia de a pleca de la un job sigur la ceva ce semana a aventura. In urma au lasat colegi minunati, dar si cativa din aceia care n-ar supravietui nici macar un rand in afara unor branduri puternice, dar goale de continut. Despartirea a fost urmata de urcush-uneori al dracului de stancos, niciodata lin. Buna treaba!

Din redactia mea-o camera de bloc comunist,

Tot respectul,

Calin Cosmaciuc

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s