Topul mogulilor pe care i-am intervievat

Cati moguli ati intalnit pana acum? O suta-doua? In Estul Europei sunt vreo suta. Am preluat povestea din Banii Nostri si am adaugat ceva referinte, pe InfoPublic.ro.

Trecand de topuri, clasamente, socoteli si cifre, mi-am adus aminte de ei. Am cunoscut cativa, si nu ca sefi. I-am intalnit cand le luam interviuri. Si m-am gandit sa fac propriul meu top al mogulilor. O sa punctez in primul rand abilitatile de comunicare, stapanirea de sine, prestanta.

Asadar…..
Locul 4. Gigiiiiiiii Becaaaaaaalii! A fost un interviu care a ajuns in ziar cu multe….bipuri. Omu’ a injurat la greu, non-stop. Il avem pe banda (am fost la interviu cu Daniel Neamu, in anul 2005). Din cand in cand se cocotza pe masa, apoi se dadea iar jos. Zicea ca respecta Evenimentul, dar ii uraste pe unii „de pe acolo”. La un moment dat a scos de la sertar un dosar despre niste rivali de afaceri, insa, ulterior, am verificat: aparuse deja in Gandul! Scenele de interviu cu bipuri din biroul de la Marriot fusesera precedate de asteptarea din hol, pe unde se perindau baieti cu fetze de racketi, diversi si diverse cu sacose, era si un preot. Coada la finante!
null

Locul 3. Misterios.Uns cu toate alifiile. Speculant. Urmarit de cel putin 300.000 de dusmani. Vantu. Sorin Ovidiu Vantu. In strada Paris, Vantu se uita la o plasma mare. Era un meci, parca pe Eurosport. Degajat, imbracat casual, superior. Conversatie lejera in trei (de o parte SOV, de cealalta EVZ-eu si Iulian Comanescu). Vorbim de una-alta, Vantu zice ca vrea sa faca bine societatii, noi il intrebam de FNI. El o da cu binele pe care vrea sa-l faca semenilor, noi il intrebam de coruptie. La un moment dat, se enerveaza, se zburleste…In final, sugereaza ca functionarii de stat sunt cei care ii obliga pe oamenii de afaceri sa de spaga…Nu ca n-ar avea dreptate! Ne despartim prieteni cu „Sorin”. Ce vremuri!

Locul 2. I-a mancat pufuletii unui hacker, la „mititica”. El este, Dinu Patriciu! Unul dintre cei mai puternici in acest moment. L-am intervievat pe Patriciu impreuna cu Oana Dobre. In biroul lui mic de la Rompetrol, din Piata Victoriei. Foarte abil, extrem de calm, doxa la afaceri. Gata cu laudele! S-a enervat o singura data. Cand l-a intrebat Dobre, intr-o pauza de interviu, ce parere are despre Michael Moore, celebrul regizor american, autorul „Fahrenheit 9/11” etc. „Un idiot!”, asta a putut sa zica mogulul petrolului. Pe cand un interviu Moore-Patriciu?

Locul 1. Miliardar, Balc, Nastase, cocaina, Nastase Ilie, Becker….Ion Tiriac. Merita no.1. Asta fiindca nu l-am intervievat pe Voiculescu? Nu, sigur ca nu de aia. Tiriac e cel mai bogat om din Romania, dar, zic eu cu topul meu subiectiv, si cel mai bun negociator &comunicator dintre moguli. La patru ace, dezinvolt, autoritar cand e cazul, molcom si plin de povete-ca de la tata la fiu-atunci cand trebuie. Se scuza daca interlocutorul-ziarist se declara nemultumit de ceva. S-a declarat de acord sa-si dea mustata pe 1 milion de dolari :), pe care, zicea, sa-i doneze unei case de copii. Interviul cu Tiriac, considerat de unii colegi de la EVZ, „moale”, a fost o lectie. A parat cu abilitate intrebarile mai dificile. Am terminat si aici cu laudele. Sa mai spun ca Tiriac nu e modelul meu de moralitate, dar nu despre asta e vorba aici. Si inca un lucru: si el a vrut sa devina mogul media, facand o oferta de cumparare a EVZ, la un moment dat. Cred ca se saturase sa fie subiect in ziar 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s