Ceva de week-end. Mititelul, brand de tara

mici.jpgFoto:www.galeriafoto.com

Andrei Udisteanu, un „junior” talentat de la EVZ, a publicat ieri un reportaj despre celebrele gratare cu mici din nordul Capitalei. Subiectul a avut 15.000 de cititori, fiind pe locul trei la vizite in editia de sambata a ziarului.

Ceea ce dovedeste fascinatia romanului, de la mic (sic!) la mare, pentru aceasta inventie balcanica. Se spune ca mititelul a aparut „pe piata” in secolul 19, pe strada Covaci: ramasi fara matze pentru a inveli carnatii patricieni, bucatarii de la restaurantul Iordache Ionescu i-ar fi pus pe gratar asa, fara invelis. A rezultat celebrul mic sau mititel.

Azi, profitabila industrie a mititelului a depasit toate asteptarile „inventatorilor”, fie ei romani, sarbi sau turci. La Montreal costa 3 dolari bucata la macelarie, la Madrid e la fel de cautat, in magazinele romanesti, ca si „Eugeniile”, iar in periferia Bucurestilor sfaraie pe gratar, in fata blocurilor comuniste, impreuna cu o arie de Gutza-lalaita de la casetofonul din Dacia parcata pe iarba verde de acasa, din fatza scarii.

Aceasta combinatie-la care se alatura, neaparat, un PET de bere, ma face sa cred ca degeaba ne cautam brandul de tara de atata vreme. El e langa noi, e printre noi, scoate fum, miroase dumnezeieste si apare la TV cel putin o data pe saptamana. E gratarul cu mititei!

Anunțuri

Un gând despre “Ceva de week-end. Mititelul, brand de tara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s