Ce firma de PR a angajat Ceausescu si unde a ajuns ea

ceausescu.jpgGasiti pe HotNews o analiza despre consultantii si publicitarii care lucreaza in aceasta campanie, bugetele, mesajele si media anuntate de partide. Am documentat subiectul rapid, dar in mare astia sunt. Mai e fostul asociat al lui Dan Andronic, care lucreaza pentru PSD, asa cum a relatat Cotidianul. Plus cateva nume mai putin cunoscute. Ce am observat, pe langa subiectul principal: la firmele de consultanta politica lucreaza multi fosti jurnalisti, voi reveni.

Si acum, un detaliu picant. Cine a fost primul politician roman care a angajat o firma de PR? Nici prin cap nu va trece. Incepe cu Nicolae. Si se termina cu Ceausescu. Da, Nicolae Ceausescu! Am gasit informatia in urma cu cativa ani, pe mai multe site-uri. Sunt cateva randuri si intr-un raport Corporate Watch UK .

Compania angajata de Ceausescu ar fi fost Burston-Marsteller (BM), un gigant despre care criticii au afirmat ca se specializase in a lucra pentru dictatori si regimuri nedemocratice. Acestia tanjeau dupa o imagine frumoasa in Occident.

Astazi, BM e un grup de companii, care include Penn, Schoen & Berland Associates, un nume familiar in mediile politice din Romania. E compania care a fost angajata de PSD in urma cu cateva luni.

ACTUALIZAT. Pentru cei care cauta dupa cuvant cheie in documentele legate de BM, e bine sa foloseasca „Ceaucescu”, si nu „Ceausescu”. Asa apare in multe documente.

Anunțuri

8 gânduri despre “Ce firma de PR a angajat Ceausescu si unde a ajuns ea

  1. Nu neaparat. Sa nu uitam ca securistii „in Armani”, asa cum i-a numit Marius Oprea, se descurcau bine prin strainatate, aveau contacte si stiau ce trebuie facut.

    Apreciază

  2. Cat de josnic trebuie sa fii ca sa faci bani din slefuirea imaginii unor scursuri?! Avand in vedere profilul lor era normal sa lucreze pentru PSD, nu?

    Apreciază

  3. povestea e asa: compania care a lucrat pentru ceausescu are acum, sub umbrela, firma angajata de psd. si, oricum, aceasta din urma lucreaza si pentru hillary clinton, a lucrat pentru tony blair, pentru michael bloomberg etc.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s