Drama milioanelor de „italieni” de treaba

italia.pngBasta! Ce fac o parte dintre italieni condamnand romanii in bloc pentru faptele unora e din alt film. Pe aceasta logica, romanii ar trebui sa ii ia la ochi pe toti cetatenii italieni din tara noastra numai pentru ca unii dintre cei din Peninsula fac parte din mafia. „Mafiotilor!”, li s-ar spune atunci tuturor cetatenilor italieni (si sunt multi) care fac afaceri in Romania.

In realitate, ani de zile, italienii au utilizat forta de munca din Romania, si inca au nevoie de ea. Peste 1 milion, poate 2 milioane de cetateni romani lucreaza in Peninsula, pe bani mai putini decat italienii, si pun umarul la economia acestei tari. Acasa ar fi castigat 400 de euro pe luna, asa ca au plecat in Italia „la carca” pentru a castiga dublu, poate triplu. Banii s-au intors acasa. Cine merge in Moldova va gasi sate intregi plecate la lucru. Va vedea si case noi si, atunci cand „italienii” vin acasa, masini pe care aici nu si le-ar fi permis. La unii dintre ei, va vedea si mentalitati schimbate in bine.

Despre borfasi, numai de rau. Ei sunt o alta specie, minoritara in cele doua milioane de „itaieni”. Sigur, raul pe care il fac anuleaza, emotional si pe moment, tot umarul pe care il pun la afacerile legale din Italia cetatenii cu familie, casa in constructie in Romania si Alfa Romeo cumparat la mana a doua din Torino sau Milano. Dar borfasii nu au natie: sunt si romani rromi, si romani romani, si albanezi si altii. Pun pariu ca in Italia gasim si borfasi italieni.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s