De la banii produsi de romanii din Italia la ” a fost sau nu viol?”

Un articol inteligent in Cotidianul, care incearca sa estimeze cu cat contribuie cetatenii romani la PIB-ul Italiei. Suma mentionata e 11,3 miliarde de euro. Ca e mai mare, ca e mai mica, ideea e aceeasi: munca e munca, Mailatii sunt Mailati.

Adevarul scrie ca romanii din Italia isi povestesc dramele pe site-urile ziarelor, iar Evenimentul zilei verticalizeaza pe declaratia deja faimoasa a ministrului de externe Adrian Cioroianu. La fel si Ziua: „Batalioanele lui Cioroianu”. „Atacati in  Italia- o sa va spargem capetele”, titreaza Jurnalul National, in timp ce Gardianul are un pont: „Fabricat in Italia: Violul lui Mailat, un artificiu pentru expulzarea romånilor”.

„Problema strainilor nu a fost niciodata rezolvata in Italia. Birocratia si lipsa de raspundere a “organelor” este proverbiala. Asa sunt ei. (…)  Da, administratia italiana are probleme grele de rezolvat, dar in mod sigur si administratiile romanesti de-a lungul timpului nu si-au facut niciodata treaba cu privire la exportul de infractori. Ati auzit voi de vreo persoana care sa-si fi pierdut dreptul la “pasaport”? Da e un drept asta dar si o datorie.”, scrie un cititor care a lucrat ani de zile in Italia, nickname „Shadow”, pe blogul lui Emil Stoica.

Pe MediafaxBlog, Ovidiu Vanghele povesteste ce l-a facut sa pretinda, fiind in concediu in Italia, ca e ceh, si nu roman. Iar Pe Google sunt deja 116.000 de rezultate la numele „Nicolae Romulus Mailat”.

Anunțuri

Un gând despre “De la banii produsi de romanii din Italia la ” a fost sau nu viol?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s