Taricenii, rromul penal si spionul Google

O banala cautare pe Google ar fi avertizat staff-ul premierului Tariceanu si pe cel al ministrului de Externe Adrian Cioroianu in legatura cu unul dintre personajele cu care demnitarii s-au intalnit in Italia. Costica Argint, lider al rromilor din Italia, e urmarit prin Interpol pentru o bataie in Romania, afirma Realitatea TV. E stirea de azi. Iata una de acum doi ani: „Costica Argint, mai tare ca Interpolul” (Ziarul de Vrancea).

Sa presupunem ca staff-urile lui Tariceanu si Cioroianu au fost luate prin surprindere de prezenta lui Argint la intalnirile de la Roma. Nu sta in picioare, intrucat, potrivit Realitatea TV, Argint a avut o discutie cu Mihnea Constantinescu, seful de cabinet al premierului, fiind convins de acesta din urma sa nu boicoteze „cu oua si rosii” vizita in Italia.

Rezulta ca discutia a avut loc inainte. Cu alte cuvinte, cel putin un om, Mihnea Constantinescu, pe vremuri un diplomat abil, stia de intalnirea programata cu Argint. Daca el cunostea sau nu povestea cu Interpolul, ramane de vazut. Pentru a vedea cine e partenerul de discutie al demnitarilor ajungea o cautare pe Internet, nefiind nevoie de cine stie ce raport al Serviciului de Informatii Externe. In cazul asta, „spionul” Google a dat rezultatul in cateva secunde.

ACTUALIZAT 1: Inca unul. Titlu din Gandul de azi: Viorel Bumbu, „bulibaşă de Ardeal“, cercetat de IPJ Alba pentru vătămare corporală, a fost desemnat „lider informal“ al delegaţiei guvernamentale in Italia.

ACTUALIZAT 2. Confirmare cu privire la intalnirea prealabila dintre Constantinescu si Argint. „Confirm faptul că a avut loc o discuţie între consilierul de stat Mihnea Constantinescu şi Costel Argint, în calitatea sa de lider al romilor din Italia. Consilierul primului-ministru a fost avertizat că Argint are statut de refugiat politic. În urma discuţiilor avute cu acesta, domnul Mihnea Constantinescu a decis ca acesta să poată participa la reuniune. Intenţia noastră a fost să nu împiedicăm accesul reprezentanţilor românilor din Italia la întâlnirea cu primul-ministru”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s