Ziaristi premiati la Chisinau pentru investigatia jurnalistica privind traficul de vize de la ambasada Romaniei

Jurnalistul Daniel Neamu m-a sunat pentru a-mi spune ca a obtinut, impreuna cu Stefan Candea (CRJI) Vitalie Calugareanu (Chisinau) premiul pentru „Investigatia anului” al Asociatiei Presei Independente din Republica Moldova. A fost acordat pentru articolele privind traficul de vize de la Ambasada Romaniei din Chisinau.

Conform lui Neamu, premiul a fost sponsorizat chiar de Ministerul roman al Afacerilor Externe. In Romania, articolele au aparut in Adevarul, pe site-ul CRJI si in cotidianul Jurnalul National. Ele s-au lasat cu arestari in Republica Moldova, cu un scandal diplomatic si cu reactii la nivel inalt-Cotroceni, Palatul Victoria, MAE.

ACTUALIZAT. Stirea cu toate premiile, din presa de la Chisinau. Precizari suplimentare de la Daniel Neamu: Stefan Candea nu se afla printre cei premiati, desi a lucrat la subiect. Marturisesc ca nu am inteles de ce. Imi cer scuze pentru ca informatia initiala a fost doar 66 la suta corecta.

Anunțuri

4 gânduri despre “Ziaristi premiati la Chisinau pentru investigatia jurnalistica privind traficul de vize de la ambasada Romaniei

 1. Felicitari premiantilor… Dar trebuie sa fac o completare. In MARTIE anul acesta, Petrica Rachita si Dan Nitescu (operator) au realizat o ancheta filmata (si) cu o camera ascunsa despre traficul de vize pentru Romania de la Chisinau. Din intermediar in intermediar, au ajuns pana la functionari ai Consulatului Romaniei de la Chisinau. Ancheta a fost difuzata de Antena 1 (la Observator), in patru episoade. Cred ca scandalul nu a fost ata de mare ca cel izbucnit cateva luni MAI TARZIU pentru ca Romania nu avea ministru de externe. MRU plecase, iar Cioroianu nu fusese inca instalat…

  Apreciază

 2. 1. Aceste contre ma determina sa institui urmatoarea regula pe acest blog: de acum incolo nu voi mai aproba comentarii nesemnate, in asemenea cazuri.
  2.Pt. Vitalie: cu privire la „Flux”, asa mi-a relatat Daniel Neamu. As aprecia daca ai preciza unde lucrezi, pentru a schimba. Multumesc.

  Apreciază

 3. Vitalie Calugareanu este corespondent Deutsche Welle la Chisinau, dar investigatia a aparut in ziarul Flux. Deci era corect, dar incomplet 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s