Jurnalul unui an inceput la Opera si terminat pe schiuri

A fost un an cel putin ciudat. Trebuia sa-mi inchipui, doar l-am inceput la Opera, acolo unde am serbat Revelionul 2006/2007. L-am terminat pe schiuri. Stai la 30 de ani a doua oara pe schiuri in viata ta si o sa vezi cum e. La inceput zici ca iti fuge pamantul de sub picioare. „Pluuuuug!” Asta e cuvantul magic. Fa plugul daca o iei la vale si nu mai stii ce sa faci. Ori pur si simplu cazi, dar neaparat in lateral. Treci de fazele astea si schiul e magic. Uita-te in sus si o sa vezi verdele brazilor sub cerul albastru-negru, e un loc unde merita sa inchei un an care a inceput frumos, a continuat asa si asa si s-a terminat cu bine.

Ce am facut in 2007? Sunt tentat sa zic ca evenimentul meu no. 1 a fost ca am aruncat la cos cartea de munca, renuntand la job-ul de la EVZ pentru a lucra pentru compania mea. Asta e ce se vede. Fata nevazuta a acestei povesti: in prima luna am castigat doar vreo 250 de euro, adica muuuult mai putin decat salariul de la corporatie. In realitate, nu m-am omorat cu munca, am preferat sa ma plimb-era un „debriefing” dupa doi ani si jumatate buni, dar foarte stresanti. Asta s-a intamplat in iulie. Am tras tare pana pe la jumatatea lui decembrie si, dincolo de bani, care au iesit multumitor pentru faza asta-in orice caz peste salariul de la ziar-acum sunt mai destept. Si mai motivat. Si nici nu ma mai trezesc cu senzatia aia oribila de mers la serviciu-multi dintre voi stiu despre ce vorbesc. Donald Trump a zis-o: esti pe drumul cel bun atunci cand, dimineata, te gandesti ca vei avea o zi foarte buna.

Si am mai aflat ceva: cine sunt cei care mi-au fost prieteni adevarati. Sunt putini, dar asta e bine, nici nu mi-am inchipuit ca toti care pretindeau asta vorbeau serios. In plus, am cunoscut oameni noi si interesanti, am inceput noi proiecte-un cuvant mare, dar nu gasesc altul!. Desi muncesc mai mult, sunt mai linistit, mai tonic si mai motivat-n-am spus-o eu, ci cei cu care m-am revazut recent.

Demult de tot, inteleptul meu unchi mi-a spus ca stiinta e atunci cand dintr-un lucru care ti se pare rau reusesti sa scoti partea buna si sa o speculezi. Lucru pe care vi-l doresc si voua in 2008 si nu numai!

Anunțuri

5 gânduri despre “Jurnalul unui an inceput la Opera si terminat pe schiuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s