Istoria celui mai indignat dintre contribuabili

„Videeeeneeeeee!”

„Da, sefu’!”

„Treci, ba, si da zapada din fata blocului…Nu vezi ca-mi intra pe geam?!”

„Care geam?”

„Ala de la masina, cum care?”

„Nu pot, vin mai incolo…”

Raspunsul lui Adriean l-a dezamagit profund: „Futu-l in cur pe ma-sa de hot, unde o fi, o fi si el in Brazilia, o fi frun carnaval pe acolo. Tara arde si Videanu ia-l de unde nu-i. Pe banii mei, ai tai, ai contribuabilului, bai domn’e!”. Daca ar fi avut caciula, dl. Ciuca ar fi dat cu ea de pamant de ciuda. Asa, doar cu un fes in cap, s-a multumit sa-l mai blesteme o data.

Au trecut patru-cinci ore. Tacticos, dl. Ciuca a iesit sa-si plimbe slabanogul de caine lup. Zapada, tot acolo. Nici un utilaj, niciun lopatar de la primarie…” Ia uite-o, o vezi? Asa o tin pana dupa Sarbatori”. Din masina dlui. Ciuca nu se itea decat oglinda, era ingropata cu totul in puful alb cazut toata noaptea si o zi dupa. „He-he, pai ce sa fac, mai cu metroul, mai cu autobuzul. Acumaaaa, oricum n-am nevoie, da’ sa vedem cum face nevasta-mea sa ajunga la servici”. Omul nostru asa face de cand se stie: vine beleaua, nu mai iese cu masina, doar n-o sa stea la lopeti acumaaaa…

„Harst, harst!”.In timp ce dl. Ciuca isi preda lectia, zapada de pe ulicioara se imputina. Nu, nu venisera deszapezitoarele lui Videanu, ca oricum n-ar fi avut loc sa intre pe straduta atat de ingusta, si nici lopatarii primariei, ci doar un vecin-unul deloc dispus sa astepte Armata pentru a interveni, eventual in direct la Realitatea TV, cu trupele speciale.

Retragerea discreta a dlui. Ciuca pentru a injura, in continuare, in fata televizorului (ca orice contribuabil cu atitudine) fu urmata de intrarea in scena a pensionarului cu Dacia. Rapus de raceala, el renunta la a-si mai curata cat mai ramasese din locul de parcare (facuse si el ce putuse mai de dimineata), nu inainte de a remarca, in deplin consens cu locatarul-lopatar, care era prea mic-dar totusi isi amintea ceva- ca pe vremea lu’ Impuscatu „lumea parca era altfel”, oamenii chiar ieseau sa isi curete masinile de troiene. Si chiar si portiunea care dadea in strada principala. Discutia nu a ajuns insa si la urechile barosanului din Jeep-ul care tocmai defila nepasator printre fostii nameti de la marginea ulicioarei, acum o „pista” aproape batatorita-insa doar pe cativa metri. Baiat-salon, ii tractase si pe altii, cand zapada era inca maricica.

Imbunatatirea conditiilor meteo ii gasi pe oamenii nostri in pozitii diferite: pensionarul curatand restul „parcelei” lui, tanarul lopatar-cu ceva febra musculara, iar pe dl. Ciuca trecand de pe canapea pe fotoliu, in fata televizorului. „Aha, ai mintit Videne, mama ta de hot ordinar!”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s