“Taxa Basescu, pentru drumul cu targa”

LIVIU IOLU mi-a trimis un e-mail cu povestea lui despre un spital din Romania:

„Eram singur in spital, cu ligamentele genunchiului stang facute praf. Abia am reusit sa urc in trenul de Bucuresti, orasul-salvare intr-un asemenea caz, singurul in care se puteau face operatii laparoscopice cand eu imi aniversam majoratul. Pe doctorul Anghelescu de la “Sfintul Ioan” l-am gasit din a treia incercare, primii doi imi cerusera 400 de euro ca sa ma programeze la operatie. Anghelescu mi-a zis ca doar in ziua eclipsei ma poate ajuta, zi in care din superstitie nu vroau multi sa se lase « taiati ».

Mama si-a vandut masina de spalat ca sa am bani de drum si de dat la asistente. I-am bagat intr-un buzunar si am plecat. In ora de dinaintea intrarii in sala de operatie o balerina, internata cu aceeasi problema, mi-a dat indicatii pretioase in legatura cu impartirea banilor. Atit pentru asistenta sefa, atit pentru doctor, atit pentru celelalte asistente. Uitase un detaliu important, o persoana pe care o tin minte de-atunci in fiecare zi in care vad si aud istoriile altor oameni care au de-a face cu spitalele romanesti.

Iesit din operatie, pe jumatate adormit pe jumatate speriat de durerile care isi faceau loc prin picla anesteziei, am fost urcat pe-o targa mobila. In spatele meu, simteam respiratia brancardierului care ma impingea catre rezerva alocata. Curind, pe la mijlocul distantei dintre sala si salon, brancardierul se opreste cu tot cu targa, se-apleaca peste mine, si-mi cere rastit : « Taxa Basescu, domnu’ !». Poftim ?, intreb nedumerit si ametit. « Taxa de drum, domnu’, ce credeti ca va duc pe gratis ?! ». „

Anunțuri

3 gânduri despre ““Taxa Basescu, pentru drumul cu targa”

  1. Draga Calin, campania pe care ai initiat-o in blogosfera(n.a. ma scoate din sarite cuvantul, dar asta e)sper sa nu aiba aceeasi soarta cu cele lansate de TV&ziare, adica doua-trei zile si gata, sistemul sanitar a ramas cu aceleasi probleme si noi cu ele si pe deasupra si cu un ministru ca Nicolaescu pentru care reforma se face doar la televizor. Sper ca demersul tau si al celor care ti se alatura sa nu fie fara rost. O sa postez si eu pe blogul meu doua povestiri despre sanatatea la romani. Pana fac rost de mail-ul tau sa ti le trimit (adica maine dimineata sper) le gasesti acolo.
    Toate cele bune, Clarice Dinu

    Apreciază

  2. Nu-i campanie, da, sunt niste povestiri adevarate, din pacate…o sa iau linkul de pe blogul tau, nu e nevoie sa mi le trimiti (mail-ul e in dreapta paginii mele principale). e bine sa nu tinem pt noi intamplarile astea triste, eu o sa trimit toate linkurile catre MS.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s