Bursa Internetului: se cumpara domenii .RO in draci

Stai in pat in toiul noptii, incerci sa adormi si, deodata, te viziteaza inspiratia: ai gasit un nume de domeniu Internet foaaaaarte tare! Mi s-a intamplat si nu o data. Un amic imi povestea ca el cumpara in draci domenii, lucru pe care il definea ca pe „o boala”. Pe scurt, are o idee, verifica la RNC sa vada daca nu e luat numele si merge mai departe: il cumpara, cu gandul ca o data si o data o sa faca ceva cu el. Investitia e minima (intre 40 si 50 de euro).

Se confirma ca sunt multi care fac asta daca ne uitam la statistici. Conform Dailybusiness, e o diferenta mare intre site-urile inregistrate si site-urile active. Stirea e de la finele anului trecut, dar de atunci nu aveau cum sa se schimbe prea multe. Sunt si companii care cumpara site-uri, fara a le activa imediat, exemplul mentionat in articol fiind Neogen.

Ce am mai aflat din aceeasi sursa: ca numarul total de site-uri din Romania a crescut in 2007 cu 35 la suta, ajungand la 250.000 (la 1 ianuarie 2006 erau 122.000) si ca aproximativ acelasi procent e estimat pentru anul care de-abia a inceput. Totusi, suntem inca departe de Vest: in Germania sunt 10 milioane de site-uri, iar in Anglia 7-8 milioane.

Una peste alta, dublarea numarului in numai doi ani ne arata ca sunt multi care adulmeca oportunitatile oferite de Internet, dar, ca sa parafrazez o reclama de la televizor, ramane de vazut cati dintre ei vor gasi drumul cel mai scurt de la idee la succes.

Anunțuri

Un gând despre “Bursa Internetului: se cumpara domenii .RO in draci

  1. Mai exista o categorie de cumparatori care rezerva numele de domeniu ale unor firme internationale care nu au intrat inca pe piata din Romania, pentru a incerca sa scoata profit cand (daca) acestea ajung si pe la noi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s