Zi-le, domnu’ Cioaca!

Televiziunea l-a facut pe Cioaca nu-mai-stiu-cum, sotul disparutei Elodia, zeu peste noapte. Domnu’ Cioaca joaca intr-o telenovela de mare succes, in care a ajuns in rolul principal dupa ce, luni la rand, fusese in umbra defunctei sotii.

Cioaca e un star. Face bezele dintre patru militieni fiorosi, celebru in Romania ca OJ Simpson in State. Reporterii se calca in picioare pentru a-i lua o declaratie eroului zilei, incatusat, dar liber in cuget si simtire. „Domnu’ Cioaca” comenteaza? Da, comenteaza. Se simte bine „domnu’ Cioaca”?. Da, minunat, e in prime-time.

Sforaitul domnului Cioaca in celula i-a deranjat pe colegii de puscarie borfasi? Da, i-a enervat rau. Nu-i nimic, foarte bine: televiziunea mai are un lead.

Dupa luni de zile in care au trait izolati pe sticla televiziunii de apartament, eroii tragicei disparitii au tasnit din adancurile tabloidului, pentru a ajunge in focusurile si prima pagina a presei quality. Nu mai e doar o stire, azi avem in ziar profilul eroului nostru, cu litere de o schioapa: „Totul despre Cioaca”.

Armate intregi de editori, producatori TV, reporteri si telespectatori urmaresc cu lupa fiecare miscare a acestui personaj rasarit de nicaieri al carui zambet nu il poti uita: pare a spune, iata, in sfarsit,  am primit ceea ce merit, sunt faimos!

In culmea gloriei, domnu’ Cioaca isi ia partea lui dintr-o chestie care nu e mai mult decat o pura afacere. Din operatiunea”Elodia”s-a ales pana acum cu o arestare dar si cu o notorietate pe care n-ar fi visat-o. La randul lui, „omul de la pupitru”, pe nume Dan Diaconescu numara punctele de rating si invidia altor realizatori TV-care in timp ce il injura de „tabloid” crapa de invidie cand ii vad audienta.

Din acest business, telespectatorii se aleg cu satisfacerea unei curiozitati de-a dreptul bolnavicioase si molipsitoare. La sfarsitul unei zile de munca, cu grijile celei de maine pe cap, oamenii nostri au macar o delectare: „Zi-le, domnu’ Cioaca!”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s