Cronica unei stiri asteptate: Costica Argint saltat de carabinieri

Costica Argint a fost arestat de carabinieri, la Tivoli. Impreuna cu un italian, il santajase pe patronul unui magazin. Ii amenintase sotia si fiica si ii ceruse 20.000 de euro. Argint era cunoscut ca lider al tiganilor din Italia, ceea ce l-a adus in preajma premierului roman si a ministrului de externe, aflati in vizita la Roma, acum cateva luni. „Sa traiasca domnu’ Argint”, fusese el salutat amical de ministrul Adrian Cioroianu.

Cautat pentru diverse infractiuni in Romania, Argint reusise sa fuga in Italia, unde a obtinut azil politic. El era dat in urmarire prin Interpol. Asa cum au aratat ziaristii romani, o simpla cautare pe Google ar fi aratat profilul celui ajuns sa discute de la egal la egal cu demnitarii romani. Se pare insa ca niciun oficial nu stia cu cine are de-a face. Oricum, cu sau fara „mapa profesionala” actualizata, Argint a dat dovada de marinimie. „Va iert!”, le-ar fi spus el demnitarilor, in legatura cu afirmatiile lor prea putin magulitoare la adresa „etnicilor”.

Pana la urma, bataile pe umar cu Cioroianu l-au facut faimos pe Argint. A dat interviuri in ziare si la televiziune, iar jurnalisti trimisi special la Roma i-au facut portretul. Cu o sapca trendy pusa invers pe chelie, mergand tantos, Argint ii dezvaluia unui reporter PRO TV povestea vietii lui, versiunea autocenzurata.

Apoi, dupa o evolutie de cateva zile „pe sticla”, Costica Argint a disparut din vietile noastre. S-a intors ca personaj al unei stiri deloc neasteptate: a fost saltat de carabinieri si dus la racoare, intr-un loc de unde e putin probabil sa fuga, sa dea interviuri ori sa se traga de sireturi cu sefii vreunui guvern. Sic transit gloria mundi…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s