Ultrasii sarbi

Cineva imi spunea ca la Belgrad varful de lance al manifestatiilor sunt ultrasii echipelor de fotbal Partizan si Steaua Rosie. Auzise asta chiar de la un prieten sarb. Cativa dintre cei filmati ieri in timpul demonstratiilor aratau exact ca niste ultrasi: erau imbracati sport, cu glugi, fulare si strigau foarte tare si sacadat in fata camerelor TV, ca pe stadion.

Daca e asa, atunci se intampla exact ca la Budapesta in timpul manifestatiilor violente impotriva Guvernului, unde cei mai vehementi si agresivi au fost tot cei din nucleele dure ale galeriilor echipelor de fotbal.  Ultrasii au antrenamentul perfect: ragusesc greu, au trecut prin multe lupte de strada si de abia asteapta un pretext pentru scandal.

De data asta l-au gasit repede, iar creierele s-au incins la Belgrad. Atat de tare, incat sarbii au aprins cocktailuri Molotov si le-au aruncat pana in curtea ambasadei americane.  N-am inteles ce au avut insa cu ambasada canadiana si nici cu McDonalds. Hai, pe turci s-or fi suparat ca steagul Kosovo a fost fabricat in Turcia…

Anunțuri

Un gând despre “Ultrasii sarbi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s