„Tarantela” politicienilor cu teveul

La ora la care tot poporu’ da drumul la teveu, adica in prime-time, posturile de stiri si nu numai ele au de multe ori invitati in studio politicieni. Care, evident, isi dau cu parerea. Povestea asta a ajuns o chestie foarte plicticoasa: cineva acuza pe cineva, un invitat din studio-ziarist de obicei- stie el mai mult, moderatorul vrea sa fie obiectiv ori vrea doar sa para. Concluzia show-urilor: Basescu e de vina. Daca nu, Basescu e de vina. Daca nu e el de vina, poate Tariceanu.

Tarantela asta, care, uneori, incepe spre dupa-amiaza pentru a se termina in noapte, readuce pe sticla si personaje de care, poate, ne era dor: de la Adrian Paunescu la Adrian Nastase. Si ei au ceva de spus, spre binele populatiei. Temele sunt diverse: se vorbeste despre cheltuielile de intretinere, se vorbeste despre taxa auto, se vorbeste despre orice.

Se vorbeste. Bine. Cu talent. Unii par convingatori. Desigur, e pentru naivi. Plimba-i toata ziua pe la televizor, atita un scandal-doua-trei si asa dai impresia ca iti pasa. In plus, e destul de ieftin: un meci intre doi parlamentari nu costa nimic.

Cat dai, atata face. Nicio dezbatere, nicio solutie. Asa ca pe strada, in parc, la restaurant, acasa, oamenii vor discuta despre cu totul altceva. Lucruri care ii afecteaza, pe care nu le vad la TV si nici nu le aud din gura politicienilor. Poate de-aia multi dintre ei o sa schimbe postul si tot de-aia n-o sa mearga sa voteze…

ACTUALIZAT. In schimb, aseara, Robert Turcescu a iesit din studio si a mers la Sintesti. A rezultat o emisiune vie, cu invitati-surpriza precum bulibasa din localitate, alti romi, reprezentanti ai lor. Ceva mai mult decat un lead de genul „Razboi tiganesc la Sintesti”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s