„!”

„A murit cel mai mare tenor!” Neaparat cu semnul exclamarii. Ce inseamna „!”? Sa insemne: fiti tristi, aruncati-va pe geam, mirati-va? Fiindca ma pricep foarte tare la citit titluri de ziar, vad semnul exclamarii de obicei in doua ziare: ele sunt Evenimentul zilei si Adevarul. De cand Adevarul are redactor-sef plecat de la EVZ numarul de „!” se imparte frateste. Pana atunci, se ocupa numai EVZ de ele :).

In principiu, titlul vinde stirea. Asa ca e mai important semnul exclamarii din titlu decat virgula din text. Chibitez deoarece si intrucat sunt un cititor de titluri care nu are nevoie sa fie indemnat sa se mire atunci cand sunt anuntat ca a murit cel mai mare tenor. In principiu n-as avea nevoie de impulsuri masurate in semne ale exclamarii nici in urmatoarele situatii: daca Basescu divorteaza si se insoara cu Norica Nicolai, daca nationala de fotbal a Romaniei castiga Euro 2008 si daca se voteaza o lege conform careia toti, dar absolut toti pensionarii au voie sa traverseze strada pe culoarea rosie a semaforului.

Aceste evenimente atat de incredibile ar contine in ele insele acel semn. Facand aceeasi teorie a chibritului as trece intr-o categorie apropiata „Senzational”-ul lui Dan Diaconescu. Pai frate, daca e senzational chiar tre’ sa mai scrii asta?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s