Rapid-Steaua: Panza de paianjen din jurul omului in negru

Faptele sunt clare. Spre finalul meciului Rapid-Steaua, arbitrul Alexandru Deaconu s-a trezit cu o moneda in cap. A oprit temporar meciul, insa pe langa el a mai zburat o bricheta. Asa ca s-a hotarat sa fluiere finalul partidei, inainte de termen. Crainicul stadionului ii rugase la statie sa nu mai arunce cu obiecte in teren, dar degeaba. Cand a decis ca meciul sa se incheie prematur, Rapidul conducea cu 1-0. Asa, insa, echipa organizatoare e in pericol de a pierde meciul cu 3-0 la „masa verde”.

O decizie se va lua zilele viitoare, dar pana atunci in jurul arbitrului s-a dezlantuit o paranoia incredibila. Cei de la Rapid au gasit o explicatie in faptul ca Deaconu a jucat fotbal la Steaua-ca junior. Cineva a aflat chiar ca omul a facut Armata la Steaua, fiind inaintat in grad. Un abil jurnalist a descoperit ca Deaconu locuieste intr-un bloc vizavi de stadionul Steaua.

Paparazzii au fotografiat o intalnire asa zis „de taina” inaintea meciului a echipei de arbitri, intr-un OMV din Bucuresti. Iar sefii de la Rapid, in frunte cu George Copos, au declarat, senin, ca aceia care au aruncat cu monezi, brichete si ce mai aveau prin buzunare in teren ar fi fost de fapt „poate stelisti”. S-a spus chiar ca au fost meciuri in timpul carora obiectele aruncate din tribune au fost mult mai grele-scaune, de exemplu- de unde, cica, decizia lui Deaconu e dubioasa. Un jucator de la Rapid a dat sentinta:arbitrul „plangea ca o fetita” dupa ce a fost lovit „numai” cu o moneda in cap.

Asa se face ca pentru a demola o decizie regulamentara, partizanii Rapidului si dusmanii Stelei au creat in jurul lui Deaconu o panza de paianjen pe care scrie mare „complot”. Ei incearca sa ne spuna ca a fost totul premeditat pentru ca Giulestiul sa sfarseasca in lacrimi, iar Ghencea sa triumfe „pe aranjamente”. Purtand ochelari de cal, ei refuza sa vada ca fotbalul trebuie sa redevina o bucurie. Poate fi o mare afacere-e foarte bine- insa ca orice business adevarat ar avea mai mult de castigat daca ar fi insotit de afectivitate. Nu sa ne gandim la un Steaua-Rapid ca la o partida intre „aurolaci” si „tigani”-hai sa vedem care au muschii mai dezvoltati.

Vestea buna a gestului controversat al lui Deaconu e ca i-ar putea pune pe ganduri pe „sefii sefilor” din fotbal-asta dupa ce le ies din cap conspiratiile, emotiile, nervii si paranoia- si poate si pe unii dintre suporteri. In loc sa se ocupe de scenarite, ar putea sa-si scoata ochelarii de cal si sa se gandeasca un pic: de ce oare despre fotbal se spune ca e un sport de gentlemani in jurul caruia se invart huligani?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s