Euro 2008:”Miuta” spaniola sau „I love this game”

Spania-Germania 1-0. Spaniolii au castigat Campionatul european de fotbal, dupa trei saptamani de foc. Daca europenele din 1996 au avut sloganul „Football comes home” (superreusit), atunci cele de anul asta ar trebui sa imprumute vechea „eticheta” a NBA: „I love this game”. Asta fiindca echipa Spaniei a facut ce a vrut, si asta nu numai aseara cu germanii, ci si in celelalte meciuri, cu o bucurie a jocului nemaivazuta. Piticii Spaniei (medie de inaltime cu 7 centimetri mai mica decat a Germaniei) au pus fenta de la fenta, pasa de la pasa si un-doi de la un-doi amintindu-ne de ce ne place acest sport.

„Miuta” cred ca e primul lucru la care m-am gandit cand i-am vazut pe spanioli ca vor sa intre in poarta adversarului cu tot cu minge. „Miuta” de la bloc sau din curtea scolii era jocul in care rar se dadeau goluri de la distanta sau cu capul. Se dadeau in schimb goluri „cu cap”-combinatii intre jucatorii mai tehnici care-i lasau masca pe cei mai putin abili. La fel si spaniolii-i-au lucrat pe adversari din glezna si din coeziunea unor fotbalisti care se stiu demult (au jucat impreuna la juniori), ca urmare se gasesc cu pase cu ochii inchisi.

„Meseriasii” iberici sunt ultima impresie a unui turneu final din care mai raman neputinta romaneasca si spiritul fantastic de luptatori ai turcilor. Ne revedem cu fotbalul mare peste doi ani, la mondialele din Africa de Sud.

Anunțuri

Un gând despre “Euro 2008:”Miuta” spaniola sau „I love this game”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s