Presa americana, de 16 de ori mai atenta la bloguri

In ultimul an, revistele si ziarele americane au citat blogurile de 13 mii de ori, fata de numai 800 de ori in urma cu cinci ani, potrivit unui studiu Cision. Au fost monitorizate douazeci de ziare si reviste mari din State, intre care New York Times, Washington Post, LA Times, Chicago Tribune, Wall Street Journal, Business Week, Financial Times, Newsweek, Esquire. In anul 2005 blogurile fusesera citate de doua mii de ori.

Un studiu anterior, facut de Brodeur Partners, arata ca 57 la suta dintre cei 187 de jurnalisti chestionati citesc bloguri de doua sau de trei ori pe saptamana, in timp ce 18 la suta isi petrec cate o ora pe zi navigand pe bloguri. Iar dintr-o alta cercetare, facuta de PR Newswire, a reiesit ca 40 la suta dintre ziaristi le citesc pentru a gasi subiecte, in timp ce 30 la suta cauta experti.

In Romania. Nu s-au facut studii din cate stiu, insa ziaristii le citesc pentru expertiza, informatii (ex. blogul lui Iulian Comanescu, pe media), ponturi si poate chiar fotografii (cazul din iarna-accidentul facut de Ludovic Orban) ori sunt platforme ale politicienilor din care se mai poate pescui cate o stire mare (azi Iliescu a anuntat ca nu mai candideaza la Parlament, si a facut-o pe blogul lui, nu in vreo conferinta de presa). Cazurile de citat in presa sunt destul de rare, si unii chiar s-au plans de asta. Asa arata la prima vedere, daca o fi fost vreun studiu, astept „provincia” cu un link.

Anunțuri

Un gând despre “Presa americana, de 16 de ori mai atenta la bloguri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s