Cu ce se va putea lauda Iliescu?

A adus minerii sa „planteze flori”, s-a opus privatizarii, s-a impotrivit retrocedarilor, a ordonat negocieri cu Moscova pentru instalarea faimosului „Fir Rosu”, a inchis ochii cand apropiati ai lui devalizau ce si cat puteau in jur. Inainte de asta, in vremea comunismului, a executat epurari in randul studentilor chiar la ordinul lui Nicolae Ceausescu. Toate astea imi vin in minte cand aud de Ion Iliescu.

Poate asa ar fi trebuit sa inceapa stirea ca Iliescu nu mai doreste sa candideze pentru un loc in Parlament, notabila prin faptul ca ar fi prima data in ultimii 19 ani cand nu ar mai detine nici o functie ori demnitate publica. Informatia in sine e suprinzatoare fiindca, aparent, se contrazice cu setea de putere proverbiala a batranului combatant. Daca insa ne luam dupa varianta ca lui Iliescu i-ar fi fost teama ca nu va fi ales, atunci parca se potriveste cu ceea ce deja stiam despre el. Nu vrea ca statuia sa se naruie la final.

Un personaj influent, charismatic, dar al carui singur scop in viata a fost sa tina fraiele. Asa ca s-a pliat mai mereu pe ceea ce dorea sa auda electoratul, de unde i-au venit voturile, imensa popularitate. Totul are insa un final, iar la acest „the end”, ramane o intrebare: cu ce se va lauda Ion Iliescu in fata fostului electorat atunci cand va merge la o partida de table in Cismigiu?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s