Care-i treaba cu „ecologia asta”. Brief

„Care-i, domn’e, treaba cu ecologia asta? Ce i-a apucat pe toti?” Intrebarea mi-a fost pusa de un om de afaceri tanar si totusi umblat prin lume. Ecuatia „ecologie”, „protectia mediului”, curentul „green” are in acest moment la baza cel mai puternic motor posibil: afacerile. Tendinta globala de a cumpara produse „verzi” i-a facut pe businessmen-i nu numai sa caute sa scoata la vanzare asa ceva, ci si sa caute atribute ecologice in „marfa” pe care deja o comercializeaza.

„Daca cei de stanga, comunistii si socialistii, foloseau „verdele” ca ideologie, noi, capitalistii, il folosim ca sa facem bani”, mi-a explicat, brief, un om de afaceri american. Asa ca totul poate fi „green” la taraba: de la case la masini, de la laptopuri la mancare, de la becuri la imbracaminte. Daca e „green” e in general mai scump.

Mai e si politica „verde”, si ea un produs bine vandut, pentru ca a fi „prietenos cu mediul” inseamna un mare potential de a castiga voturi, la fel ca in comert-o oferta generoasa pentru un public global poluat si care mananca numai E-uri.

Sa nu uitam de idealisti, radicalii „eco”. In coltul opus se afla mari corporatii poluatoare care au prins din zbor tot valul de simpatie si in timp ce refuza sa-si modernizeze instalatiile- ca sa polueze mai putin- planteaza copaci, incercand sa demonstreze ca „le pasa”.

Anunțuri

2 gânduri despre “Care-i treaba cu „ecologia asta”. Brief

  1. Una dintre companiile care planteaza copaci ca sa arate ca e „eco” este Petrom, insa pe de alta parte Petrom nu si-a rezolvat uriasele probleme cu poluarea. Se pare ca toata lumea a uitat de Arpechim. Si sunt multi ca ei. Multi fac campanii de plantare de copaci, insa putini isi rezolva cu adevarat problemele de poluare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s