Toamna media incepe cu doua plecari: seful de la Investigatii EVZ si senior-editorul Esquire

Toamna incepe cu ceva transferuri prin presa. Azi despre doua dintre ele. Laurentiu Mihu, sef Departament investigatii la Evenimentul zilei se muta din Pipera mai spre centru, la Romania libera. Laurentiu spune ca RL a venit cu o propunere tentanta: un departament de reporteri speciali, pe care sa il conduca. Mihu lasa in urma o poveste greu de inghitit pentru orice ziarist (Cupola, despre care ati citit mai jos deja, dar si pe alte bloguri), dar si un ziar destul de debusolat dupa plecarile de la varf. Ce are de pierdut EVZ: un tip foarte talentat si serios, care a facut in cativa ani un salt urias de la statutul de junior la cel de sef de departament numai si numai pe munca lui.

A doua plecare despre care scriu azi e cea a lui Cristi Lupsa de la Esquire. Cristi a fost senior-editor la editia de Romania, unde a facut o treaba foarte buna, iar de azi e freelancer. Va scrie in continuare in Esquire. Daca ma intreaba cineva e o pierdere si iata de ce: Cristi a impins cat a putut in Esquire story-uri, acele articole extinse, dupa modelul jurnalismului narativ american. Nu numai ca le-a scris, dar a si facut munca de editor cu jurnalisti care nu mai incercasera asa ceva. Ce a iesit, inca de la primul numar, septembrie anul trecut: articole unicat in presa romana, scrise cu talent, nerv si documentare serioasa.

ACTUALIZAT. Lovin scrie despre inca o plecare de la EVZ: Laurentiu Ciornei, alias Sensei, seful departamentului online. Destinatia: Romania libera.

Anunțuri

2 gânduri despre “Toamna media incepe cu doua plecari: seful de la Investigatii EVZ si senior-editorul Esquire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s