Se cauta Omul cu Titlurile: sa lucram un pic la ambalaj

Cotidianul, imi spunea cineva, are un om care e expert in titluri de articole. Evenimentul zilei avea si el unul, Andrei Velea, plecat recent la Adevarul-si asta se vede in titlurile din ziar-din ce in ce mai slabe. Treaba asta-stiinta de a da cel mai potrivit titlu- n-are mare legatura cu continutul articolului, cat cu abilitatea de a-l vinde. Parerea mea: la noi, media, fie ea pe print, fie pe net, e slaba (si) in ceea ce priveste titlurile.

Mai cate o sclipire-cele mai multe, din nou, la Cotidianul, mai cate un titlu ironic, dar nimic mai mult. Asta in conditiile in care, parerea mea, titlul e jumate din „economia” articolului. Pentru cei inhibati sa nu dea titluri prea indraznete, e de luat in seama ce mi-a spus demult de tot o doamna care lucra la stat, in domeniul armamentului, persoana publica: „Nu ma deranjeaza daca titlul e speculativ, daca e fortat etc. Ma deranjeaza doar daca in continutul articolului sunt neadevaruri sau daca e slab”.

Mutarea presei pe Internet creste nevoia de „oameni cu titluri”. Intri pe un articol numai daca te atrage titlul de pe pagina principala, in timp ce ziarul clasic, odata cumparat de la taraba, il rasfoiai poate numai fiindca ai dat banii pe el.

Asadar si prin urmare, sa mai lucram un pic la ambalaj…

Anunțuri

3 gânduri despre “Se cauta Omul cu Titlurile: sa lucram un pic la ambalaj

 1. Felicitari pentru subiectul abordat!
  mie d.p.d.v. al omului care vinde publicitate mi se pare fundamental necesar marketingul de titlu.
  consider ca (pe langa Pro care face o treaba grozava) cine va face asta va avea toate sansele sa vinda continutul sa creasca site-ul-ziarul si vanzarile de publicitate mai ales pe online…
  sport.ro mai face asta cu succes dar ar trebui s-o faca cat mai multi…
  iti propun sa dezvolti un pic subiectul poate vii cu niste exemple de afara us in special facem o comparatie cu ce e la noi si …la cat mai multi cititori din breasla:)

  Apreciază

 2. 🙂 mersi de propunere. cred ca ai dreptate, ziarele de sport au stiut mai mereu sa vanda mai bine decat cele generaliste. chiar imi propusesem si cand o sa am un pic de timp o sa arunc un ochi prin „gradinile” altora. mersi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s