Vremea „anchetelor”

O sa incep cu sfarsitul: presa de investigatie a inviat in Romania! Trebuie puse insa ghilimele, mari de tot. Fara a-i jigni pe cei cativa care au mai ramasa sa faca meseria asta grea, sa spun doua vorbe despre ceilalti: e o rusine sa publici anchete „servite”, e o rusine sa fii parte a unei campanii politice. Ce fac unii dintre ei zilele astea seamana cu ce facea pe vremuri „Scanteia”. Si sunt in ambele tabere. Baieti…si fete, nu-i mai simplu sa va inscrieti direct in partid? Nu-i mai simplu. Cel mai simplu e pentru voi sa va faceti pres. Gata.

O alta serie de anchete penibile s-a terminat azi, asa cum a inceput. E vorba de comisia de ancheta a Parlamentului cu privire la conturile lui Ceausescu. Ea a fost prezidata de un senator PC. Trecand peste legatura despre care s-a vorbit atat intre banii regimului comunist si Dan Voiculescu (PC din nou) e de spus ca ampla investigatie care a durat doi ani a fost de fapt o serie de intalniri cu x,y,z. Acestia le-au spus parlamentarilor la o cafea cate un pic, dar nu prea mult. Fara experti, fara cercetari in strainatate, fara buget.  Concluzia: Ceausescu n-a avut conturi! Smecheria e ca de la inceput intrebarea a fost pusa prost pentru ca nu a fost niciodata vorba de banii personali ai lui Ceausescu, ci de fondurile unui regim.

La sfarsit, o chestie care trebuia sa fie de fapt prima. Ion Iliescu a scapat de urmarirea penala in cazul mineriadei din iunie 90.

Oare cat o sa mai mearga asa?!

ACTUALIZAT. Printre ultimele „gaselnite” ale presei pseudo-investigative sunt citarea Wikipedia ca sursa si-de ce nu-a blogurilor anonime.

Anunțuri

Un gând despre “Vremea „anchetelor”

  1. Iliescovici. Singurul om a cărui moarte o doresc din toată inima de creştin.

    Acum sincer, dacă am fi prieteni şi eu aş fi la ananghie, doar nu m-ai da pe mîna gaborilor. Mă acoperi, că şi eu te-am promovat la revoluţie şi ţi-am dat bănuţi şi os de ros.

    Jurnalism de investigaţie în trusturi nu poate exista. Numai în mod independent ai putea face, dar iată că nu rezişti din punct de vedere financiar. Ca exemplu, CRJI, un centru independent care nu prea mai există decît cu numele.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s