Bai ziarule, tu cu cine votezi?

In America exista un bun obicei ca ziarele sa-si anunte sustinerea pentru un candidat sau altul, la prezidentiale. Recent Washington Post a scris negru pe alb de ce merge pe mana lui Barack Obama. La fel au procedat Los Angeles Times, Chicago Tribune si alte cateva ziare. Deciziile sunt argumentate in editoriale.

La scara mult mai mica, am vazut cum Adevarul a anuntat ca nu va avea pe prima pagina subiecte politice pana dupa alegeri si ca va incerca sa evite orice implicare in lucruri care ar putea sugera un partizanat politic.

Nu trebuie sa fii un mare analist politic ca sa iti dai seama cam cum se aliniaza diversele ziare si televiziuni in perioada asta. Presiunea asupra lor e mare si are forme variate: de la oferte financiare pana la bombardament de informatie care, odata publicata, nu ridica neaparat in slavi un X candidat, cat loveste poate in rival ori in grupul rival.

Asadar si prin urmare, n-ar fi mai simplu ca ziarul sau televiziunea care crede mai mult in candidatii PD-L sa zicem sa declare sus si tare, intr-un editorial pus la punct, lucrul asta? Sau e mai simplu sa faci ca Adevarul, care a facut de fapt un gest politic, nu jurnalistic? Sau poate daca-ti declari sustinerea procedezi atipic fata de cum ai facut pana acum. Adica, e cam greu ca dupa ce ai strecurat diverse „soparle” sa fii onest fata de cititorul tau.

Apoi, sustinerea declarata de media fata de politicianul x sau y ar privi de fapt zona de editoriale, si nu de informatie. Informatia trebuie sa ramana curata, obiectiva.

Apropo, stie cineva cu cine voteaza site-ul Politica TV? O revista scria ca ar fi al Elenei Udrea…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s