Ce s-a mai editorializat despre Ceausescu&Iliescu si Gigi&Mitica

Doua editoriale mi-au atras azi atentia.

Primul. Corina Dragotescu cu „De ce l-au impuscat pe Nicolae Ceausescu”.

Adevarul despre Revolutie ni se serveste pe bucatele si ni se dau acele parti care convin unor politicieni. Dupa verdictul din Parlament se poate trage o concluzie simpla: Ion Iliescu a gresit. A gresit ca a cedat presiunilor si celor care au spus ca teroristii nu pot fi opriti decat daca Ceausescu este impuscat. Ca daca moare dictatorul se vor gasi banii care, iata, nu mai sunt nicaieri.

Nu-i un text pentru consumatorul obisnuit de media, dar ek aduce o concluzie fireasca. Atat de fireasca incat Iliescu a sunat-o pe Dragotescu sa-i spuna ca e „o ticaloasa”.

Al doilea. Iulian Comanescu despre „Becaloviziunea”.

„Cum «prind» politicienii ecranul? Facand lucruri importante in partide mari, suna raspunsul de bun-simt. In Romania, pare a fi cam pe dos. Romania este o tara guvernata de Gigi Becali si Dumitru Dragomir: asa se vede la televizor – sau cel putin in monitorizarile Consiliului National al Audiovizualului (CNA), unde cei doi figureaza cu cele mai multe aparitii – intre cinci si noua pe televiziune, in perioada 9-14 octombrie 2008 – la principalele posturi”.

Premisa nu se potriveste neaparat. Nu numai in Romania lucrurile si personajele socante din politica prind televizorul. Sa nu uitam: gafele lui Bush prind mai mult TV-ul decat discursurile despre starea natiunii si inter-natiunii, Sarkozy a fost multa vreme nu neaparat presedintele Frantei-cat sotul Carlei Bruni (cati dintre noi stiu ca el a semnat acordul de pace Rusia-Georgia?), iar mesajul televizat al lui Paris Hilton catre John McCain a avut probabil un public ceva mai mare decat insusi programul electoral al candidatului republican. La partea cu banii insa, e pe bune: interesul public si chiar interesul publicului pierd in fata facturilor achitate de politic.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s