AFP despre lumea cenusie de dincolo de multiplex-urile de mall: In Romania sunt doar „70 de cinematografe darapanate”

France Presse vine si ne deschide ochii asupra unei chestii pe care n-o vedeam de prea mult Hollywood Multiplex: cinematografele sunt, in Romania, o specie pe cale de disparitie. „No movies in Romania”, se numeste, sugestiv, articolul publicat de AFP.

„E ca intr-un film prost: in timp ce regizorii romani devin favoritii lumii cinema-ului mondial, multi conationali nu au apucat sa le vada filmele, intr-o tara in care exista numai 70 de cinematografe darapanate”.

Corneliu Porumboiu, care a regizat „A fost sau n-a fost?” le-a spus celor de la AFP ca nimeni nu vrea sa plateasca biletul pentru a sta in sali in care ingheata, sistemele audio sunt din anii 60, iar dialogurile nu se aud.

Inca o data, se dovedeste ca e destul de greu sa arunci ochii peste gardul tau. In Bucuresti sunt cateva multiplexuri ultradotate, insa iata ca in provincie e dezastru. Imi amintesc de cinematografele de cartier cu covoare de seminte pe jos, in care stateai incotosmanat pana in ochi si erai vizitat de bruneti care te intrebau de sanatate, ceas sau portofel. „Ceausescu’s time”, care, iata, din punct de vedere al cinema-ului, a apus doar in mall-urile din Bucuresti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s