Cat ne costa Fratia politicieni-Biserica

Fenechiu isi face biserica pe banii Guvernului, titreaza azi Cotidianul. Pe scurt: Guvernul a alocat 400 de mii de euro in mai multe transe pentru ca in Iasi, intr-un cartier de vile ridicat de omul de afaceri liberal Relu Fenechiu, sa se ridice o biserica.

Ce am aflat, dupa o documentare sumara pe Internet si pe anunturile de achizitii publice, e ca administratiile din toata tara aloca, frecvent, milioane de euro pentru reparatii si constructii de biserici. Exemple:

-Cea mai mare suma evocata in ultima vreme e 7 milioane de euro, pentru o catedrala in orasul Voluntari, pastorit de faimosul primare Florentin Costel Pandele. Din comunicatul primariei, la startul lucrarilor:

„Costurile pentru realizarea acestui proiect se ridică la 22.040.904 lei (aproximativ 7 mil. euro). Fondurile necesare construcţiei provin exclusiv din bugetul Consiliului Local Voluntari, iar efortul care se va face pentru făurirea acestui locaş de cult nu este mare, dat fiind faptul că „nu există nici un sacrificiu prea mare pentru Dumnezeu”, aşa cum a declarat primarul oraşului Voluntari, Florentin Costel Pandele.”

-Scorul pentru o biserica in Bucuresti e mult mai mic-sub 1 milion de euro. Primarii de sector sunt ceva mai temperati la una bucata constructie. De exemplu, Andrei Chiliman, de la sectorul 1, spune ca in acest an a alocat vreo 2 milioane de euro pentru biserici. In 2004-2007, suma de la bugetul sectorului 1 a fost de circa 4 milioane de euro-atat pentru reparatii, cat si pentru constructii noi.

Intamplator, doi dintre cei trei politicieni mentionati mai sus sunt liberali, dar de fapt, tot politicianul e frate cu Biserica. Conform unei vechi zicale, frate, frate, dar …e pe bani. In cazul asta, pe zeci de milioane de euro de la buget.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s