Virtual praivat netuarc in satele din Botosani. Chiar asa

Sec: consiliul local al comunei Vorona din Botosani a decis sa dea cumpere o Virtual private network (VPN). Cash-ul: 106 mii euro, vanzator Romtelecom. Sursa: buletinul de achizitii publice (SEAP).

S-o luam pe rand. Unde e comuna Vorona si cu ce se ocupa ea? E in Botosani. A fost pe granita cu rusii? Nu, nici cu ucrainenii. Are bani Vorona? Poate au cativa euro pusi la ciorap cei care au fost la munca in Spania si Italia.

Acum-ce e VPN? Wikipedia:

VPN este o reţea de comunicaţii folosită de obicei în cadrul unei companii, organizaţii, sau al mai multor companii, bazată pe o reţea publică şi de aceea nesigură, dar care totuşi poate asigura confidenţialitatea comunicărilor. Expresia înseamnă pe româneşte „o reţea aproape particulară”. Mesajele din traficul VPN pot fi deci transmise prin intermediul infrastructurii unei reţele publice de date (ex:Internet) folosind protocoalele standard, sau prin intermediul unei reţele private a furnizorului de servicii internet(…)

Asadar, dupa ce si-au rezolvat toate treburile, consilierii locali din Vorona s-au gandit ca n-ar strica sa bage si o virtuăl praivăt netuărc. Să le traiasca!


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s