Monopol la Parlament

La Palatul Parlamentului, an de an, o singura firma primeste cateva contracte pentru „servicii de proiectare” pentru reparatii. Licitatia e ocolita, pe motiv ca firma respectiva detine „drepturi de exclusivitate” care trebuie protejate.

Ultimul astfel de contract, atribuit de Camera Deputatilor la inceputul acestei luni, valoreaza 30 de mii de euro si e pentru proiectarea reparatiilor la o scara exterioara si la cabinele-poarta. Bob cu bob, an de an, se aduna mult mai mult.

Firma a apartinut deputatului Anca Petrescu, mai cunoscuta de la TV drept „fostul arhitect al lui Ceausescu”. De fapt, spun arhivele ziarelor, Anca Petrescu a facut parte din echipa care a proiectat Casa Poporului. Intr-un articol din Gardianul (2006) se mentioneaza ca Petrescu a vandut firma, care si-a pastrat insa sediul social la ea acasa. Drepturile de autor nu au fost recunoscute de ORDA, mai arata sursa citata.

„Ceausescu a fost un om foarte cinstit si un mare patriot. Cladirea in care ne aflam acum este rezultatul acestei initiative mari. El dorea sa aduca Romania in vizorul Europei si a lumii (…)”, a declarat recent Anca Petrescu in plenul Parlamentului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s