Petitie: Sprijin pentru jurnalista Feri Predescu

O campanie pe care o sustin: petitie pentru sprijinirea ziaristei Feri Predescu. In document se afla si contul in care se pot depune donatii. Feri Predescu a fost condamnata de justitie la plata a 15 mii de euro pentru ca a vorbit, la televiziune, despre legaturile dintre primarul Constantei, Radu Mazare, si clanuri interlope din oras.

Initiatorul petitiei este Mircea Toma, de la Agentia de Monitorizare a Presei. Argumente:

Reamintim judecatoarelor de la Tribunalul si Curtea de Apel Constanta, care au luat aceasta decizie, ca in situatiile care prezinta interes public, care implica politicieni sau functionari publici importanti, jurnalistul care a exprimat cu buna-credinta opinii avand o minima baza factuala, este protejat de articolul 10 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului. In plus, condamnarea la plata unei sume de aproximativ 15 000 de euro, la care se adauga obligarea la publicarea de scuze si la publicarea hotararii, este mult disproportionata din perspectiva Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).”

Feri Predescu este unul dintre cei mai buni corespondenti locali. Legaturile Mazare-fratii Vasea, despre care a vorbit in direct la Realitatea TV in anul 2006, facusera, anterior, obiectul unor investigatii jurnalistice publicate in presa centrala.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s