Cea mai proasta idee: judecarea lui Iliescu cu oua si rosii, in piata publica

In ultimii ani Ion Iliescu si-a luat „ratia”: a fost bombardat cu branza in 2004 la Montreal, ieri cu monezi, azi a fost luat pe sus de un batran caruia i-au murit copiii la Revolutie. Se mai spune ca a fost atacat cu oua la comemorare, iar revolutionarii l-au apostrofat. Oamenii sunt de inteles, metodele nu, iar Iliescu are parte de o victimizare neasteptata.

Hai sa tragem totusi linie dupa 19 ani. Iliescu a fost reprezentativ pentru unii dintre noi-a pus mana pe putere cu abilitate, a pastrat-o calcand pe cadavre, le-a spus romanilor ceea ce voiau sa auda, le-a dat putin pentru a nu exploda. S-a impotrivit progresului de orice fel, s-a inconjurat de personaje fara scrupule si le-a dat tot timpul senzatia oamenilor, votantilor lui, ca ei detin puterea.

Cei care-l contestau fie au emigrat in America ori Canada, fie vocea lor a fost prea slaba. Cand a fost puternica, Iliescu i-a facut sa taca. Cand totusi au castigat puterea, n-au stiut sa o pastreze.

Personaj poate necesar intr-o tranzitie de cativa ani de la comunism, Ion Iliescu a fost totusi reprezentativ pentru o parte a unei generatii- dovada popularitatea lui. Vremurile alea au trecut. Sa te lupti acum cu Iliescu cu branza, rosii si oua stricate e dintr-un film care nu se mai potriveste cu ceea ce suntem azi. Sau macar cu ceea ce vrem sa ajungem.

Daca fostul presedinte ar fi chemat in fata instantei de judecata si pus in fata unor probe ca actiunile lui au fost ilegale, atunci poate revolutionarul anonim care azi nu a aruncat cu rosii spre Iliescu ar gasi un sens faptului ca a iesit in strada in 22 decembrie 1989.

Anunțuri

Un gând despre “Cea mai proasta idee: judecarea lui Iliescu cu oua si rosii, in piata publica

  1. Pai tocmai d-aia arunca lumea cu ce apuca, pentru ca in fata instantei nu il gaseste nimeni vinovat. A fost in instanta si a iesit exact asa cum a intrat. O moneda sau un ou in cap, cam asta e tot ce il poate atinge pe jigodia asta!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s