„Misterul” celor 1603 case ale lui Negoita-persoana fizica

Mai multe ziare scriu azi ca deputatul PSD Robert Negoita si-a trecut in declaratia de avere cele 1603 apartamente si case aflate pe numele lui. Se mai scrie in unele articole ca Adrian Nastase-cel poreclit pe vremuri „Patru case”-e mic copil pe langa Negoita. Nu e niciun mister la mijloc. In declaratie sunt trecute, de fapt, apartamentele construite de firmele fratilor Negoita (dezvoltatori imobiliari) pentru a fi scoase la vanzare. Sunt trecute pe „persoana fizica” pentru a plati taxe mai mici.

Fratii Robert si Ionut Negoita nu sunt singurii care au folosit aceasta portita legala pentru a evita unele taxe, obligatorii in cazul firmelor. Taxa pe valoarea adaugata (TVA) trebuia adaugata in cazul firmelor, in timp ce la persoane fizice nu. Prevederea aceasta a fost discutata si disputata mai tot anul. Ieri, o stire Mediafax preciza:

Persoanele fizice care vor efectua tranzactii imobiliare in scopuri comerciale vor achita si taxa pe valoarea adaugata de 19%, iar castigurile obtinute din astfel de operatiuni, indiferent de cine sunt efectuate, vor fi impozitate cu 16%, la nivelul cotei unice de impozitare.

Nu le plang de mila, dar la anul, cu noile prevederi-puse peste criza imobiliara-s-ar putea sa vedem ca declaratia de avere a lui Robert Negoita are, la capitolul „case”, tot patru cifre.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s