Cum a ajuns imaculatul politician roman sa fie „defaimat” in Elvetia

Gandul citeaza un articol din publicatia elvetiana Le Temps, potrivit caruia majoritatea politicienilor romani vor sa se imbogateasca rapid, iar partidele romanesti au ideologii identice. Articolul, afirma Gandul, e parte a unei campanii anti-romanesti. Practic, in timp ce autorul articolului din Le Temps accentueaza hibele sistemului, ziaristul de la Gandul ii pune la indoiala bunele intentii.

Asta e ceea ce se numeste a amesteca propriile pareri cu informatia. Crezi ca e defaimator articolul din Le Temps? Scrie-i autorului, scrie un editorial, fa-ti un blog. Pana la faza asta, trebuie sa livrezi informatia (rezumat al articolului), dupa care sa amintesti ca in ultima vreme in presa elvetiana au mai aparut astfel de lucruri.

Aici vine contextul: in februarie va avea loc in Elvetia un referendum cu privire la extinderea acordului de libera circulatie Elvetia-UE, astfel incat si Romania si Bulgaria sa beneficieze de el.

Poate dreapta elvetiana a luat la tinta Romania si pe romani, insa cel putin politicienii nostri ofera oricui munitie pentru asta. Nu-i nimic defaimator in a scrie ca se imbogatesc rapid, e o afirmatie care poate fi probata oricand.

Anunțuri

4 gânduri despre “Cum a ajuns imaculatul politician roman sa fie „defaimat” in Elvetia

 1. Intrebarea e: ce facem noi, România, ca să nu alimentăm astfel de ştiri despre care ne arătăm uneori indignaţi? Indignaţi din păcate chiar şi cînd, fie parţial, lucrurile nu sunt departe de adevăr. Au auzit diplomaţii noştri, oare, de lobby?
  cele bune
  La multi ani!
  Flavius
  Brasov

  Apreciază

 2. „Noi, Romania” e foarte vag :). Unii dintre noi pot sa scrie, altii se exprima mergand la vot, iar altii nu se exprima deloc. Adevarul e ca n-ai ce face cand inamici traditionali in politica isi dau mana si fac guvern. Primul lucru la care te gandesti e ca s-au hotarat sa imparta ciolanu’. Se vede pana si din Elvetia.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s