Razboi 2.0 in Gaza

bbcIsraelienii au intrat sambata in Gaza, dar, pana la a castiga razboiul pe teren, ei sustin ca sunt foarte aproape de a-l castiga pe cel paralel, care se duce pe Internet inca de la sfarsitul anului trecut. Si-au deschis pana si un canal pe Youtube.

Times scria pe 31 decembrie ca Armata israeliana (IDF) a folosit de la Youtube pana la Facebook si Twitter pentru a crea grupuri de sustinere, in timp ce Hamas pune online fotografii cu civili palestinieni ucisi si foloseste hackeri pentru a ataca website-uri oficiale israeliene.

IDF ar avea, sustin ziaristi aflati in Israel, un intreg departament care se ocupa de bloguri.

Si unii si altii insista sa-si prezinte propria versiune a razboiului. Acest razboi PR-istic are precedentul din 2006, cand atacul israelian in Liban a fost un esec si din cauza bloggerilor libanezi, care au pus online fotografii cu victimele si distrugerile din Beirut.

In timpul asta, media clasice au ramas cam pe dinafara, fiindca ziaristilor li se interzice accesul in locurile „fierbinti”. CNN a deschis linia de „citizen journalism” botezata „Are you in Gaza?”, asteptand foto, video si texte de la locuitorii din zona. Asta ar fi o a treia versiune, a martorilor.

Chiar si asa e greu de spus ce se intampla de fapt acolo. Sigur e ca in vremuri de razboi soldatii ataca Internetul cu propaganda, dar nu pot controla decat o „felie”.

Anunțuri

Un gând despre “Razboi 2.0 in Gaza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s