PR masonic

Masonii din Romania au revista, apar la televizor si in ziare si au chiar si un „shop” pe Internet. „Fratia din umbra” nu mai e demult in umbra. Dar nu mai e nici in Anglia, nici in America. Insa primul lucru pe care-l poti spune despre masonii romani, dupa ani de aparitie la TV, e ca se cearta tot timpul intre ei.

O doamna dintr-o loja britanica spunea ca masoneria „nu e o societate secreta, dar are secrete”. In Romania, unde sunt 7000-7500 de masoni, putem vedea la televizor imagini de la reuniuni si putem citi interviuri cu liderii. „Uimitor!”, ai zice daca privesti in urma: francmasoneria e descrisa de dictionarele universale drept „cea mai vasta societate secreta din lume”.

Altceva, insa, lucreaza serios la demitizarea masonilor la noi. Nenumaratele dispute. Se cearta intre ei pentru suprematie, au ajuns chiar si in instanta. Se vorbeste despre „asa-zisi masoni” si „masoni veritabili”.

Si mai e ceva care arata a „specific local”: sub umbrela francmasoneriei s-au adunat si oameni de afaceri cu dosar penal, si procurori, si ofiteri din serviciile de informatii, si politicieni mai mult sau mai putin controversati.

CITESTE SI:

EVZ: Scandal in masonierie

EVZ: Candidatii masoni, scosi la lumina de EVZ

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s