Cum sa citesti politica printre randuri

Vanghelie schimba ministri, Oprea e eroul oprimat de PSD, Videanu e speranta noastra cu Gazprom-ul, iar Bogdan Chirieac vorbeste la TV despre „mafie”. Liviu Negoita, primarul de sector 3  cu o imagine impecabila si foarte popular, atribuie contracte de zeci de milioane de euro fara licitatie.

Pe vremuri generatorul nr. 1 de rating al „Cronicii Carcotasilor”, Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, s-a „umflat” ca Fat-Frumos de Rahova. Azi are un cuvant de spus in schimbarea si numirea ministrului de Interne. Secretul succesului: telefoane si pungi de malai date pensionarilor, pentru a fi reales. Mult malai.

Gabriel Oprea, general in rezerva, a ajuns, dintr-un combinator de Ilfov, dizident si apoi expulzat din maleficul PSD.

Adriean Videanu, primar de Bucuresti pana in primavara, e cel care a lasat Capitala asa cum a preluat-o: vraiste. Azi, el conduce Ministerul Economiei, deci e parte a echipei ce gestioneaza criza gazelor-Gazprom.  De abia trezit din vacanta de Sarbatori, Videanu si-a inceput mandatul la Economie printr-un recital de balbe, in plin razboi european al gazelor.

Bogdan Chirieac, fost ziarist la Gandul, e un analist care in ultimul timp apare la televizor mai des decat Basescu si Mutu la un loc. De abia ce a trecut un an de cand Chirieac a fost „invitat” de Adrian Sarbu sa plece de la Gandul fiindca isi folosise pozitia pentru a-si promova afacerile cu statul. Azi, Chirieac trage concluzii live in legatura cu „mafia” din administratie.

Liviu Negoita, scrie EVZ azi, atribuie contracte publice de zeci de milioane de euro fara licitatie. Reteta: acte aditionale. Ziaristii au facut o socoteala: e vorba de 93 de milioane de euro in ultimii ani.

Cu alte cuvinte, nu-i pentru cine se pregateste, e pentru cine se nimereste si se descurca. Si, doi, una e ce vand ca imagine, alte lucruri sunt in spate. Trebuie doar sa citesti printre randuri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s