Cine a scapat spionita pe scari. Pro si contra

Operatorii de telecomunicatii NU au dreptul sa intercepteze si sa inregistreze convorbirile, acest lucru e chiar interzis in mod explicit in lege. Bradut Ulmanu a luat la puricat legea care a produs isterie zilele astea si a ajuns la aceasta concluzie, total diferita de cea prezenta in unele titluri din presa. Cine e atunci de vina pentru confuzie? Ziaristii, autoritatile, conspiratori care pun la cale un Big Brother?

Numarul 2. Autoritatile. Cand e vorba de chestii stufoase, tehnice, au si mai mult obligatia sa explice. N-au facut-o. Si au avut destul timp la dispozitie, cateva luni.

Cand traiesti intr-o tara gata oricand sa-si aduca aminte de spionita din era Ceausescu, trebuie sa-ti pui niste manusi. In cazul asta, lead-ul era: „Nu e vorba despre continutul convorbirilor sau e-mailurilor, este vorba despre desfasuratoare. Care se pastreaza temporar”. Lead-ul trebuia repetat de la adoptarea legii (noiembrie anul trecut) si pana acum. Si explicat.

Pana ieri, n-am auzit niciun mesaj de genul asta si nicio dezbatere. Si uite asa am mai avut parte de-o mica paranoia de inceput de an.

ACTUALIZAT. Am citit mai multe articole despre subiect, am recitit ce am scris mai sus si cred ca e corect sa spui ca unele titluri au creat confuzie si ca nimeni n-a explicat legea asta pana sa intre in vigoare.

Ca, la randul ei, stocarea datelor-asa cum apare ea in lege-poate duce la abuzuri-asta n-am scris la inceput. Nu inseamna ca e ceva normal, ceva de aprobat, fiindca nu e.

Daca o sa cititi comentariile cititorilor la acest articol Hotnews, o sa vedeti cele doua tabere.

Circula si o petitie online, care a strans pana marti seara aproape 4000 de semnaturi si care opune legii articolul 28 din Constitutie: „Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil”.

Ce parere ai?

Anunțuri

3 gânduri despre “Cine a scapat spionita pe scari. Pro si contra

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s