Lectia de engleza: revistele gratuite pentru clienti

Industria publicatiilor pentru clienti -model care imbina jurnalismul cu marketingul- a atins in Marea Britanie o cifra totala de 904 milioane de lire sterline. Print sau online, aceste publicatii sunt editate, pe cheltuiala companiilor care doresc promovare, de catre agentii de publishing, si apoi sunt distribuite clientilor. Exista si la noi cateva zeci de astfel de reviste.

Exemple de reviste gratuite pentru clienti din Romania sunt HBO si Styler (revista Baneasa Shopping City).

„Customer magazines” au adus in Marea Britanie o crestere medie a vanzarilor de 8 la suta, conform unui studiu Centaur Communications. Aceste publicatii au inceput sa semene din ce in ce mai mult, nu numai ca grafica, dar si din punct de vedere al continutului si al includerii de pagini de publicitate, cu revistele clasice editate de companiile de presa.

Ce s-a schimbat in ultimul timp la englezi: sunt din ce in ce mai populare publicatiile online („e-zines”), astfel ca proportia tipariturilor a scazut de la 90 la suta la 75 la suta.

Alte cifre, socoteli, tendinte, reactii la criza- in studiul comandat de Asociatia Agentiilor de Publishing din Marea Britanie.

Anunțuri

2 gânduri despre “Lectia de engleza: revistele gratuite pentru clienti

  1. Potentialul pietei de customer magazines nu scade in Romania, ci dimpotriva. Noi avem foarte putine reviste pe care companiile le publica pentru clientii lor, iar in strainatate ele sint un fenomen. Deci este loc berechet pentru crestere.

    Cred ca interesant de retinut este ca, in ciuda crizei, aceste reviste continua sa existe. Asta-i un mare succes! De pe lista materialelor de marketing & comunicare a companiilor au disparut destul de multe, dar nu si revistele.

    In rest, cam toate serviciile din zona comunicarii au suferit ajustari ale preturilor, asta nu e o noutate in contextul asta…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s