Cinci ani de la Madrid

Azi se implinesc cinci ani de la atentatele de la Madrid. La 11 martie 2004, au explodat bombe in patru trenuri, omorand 191 de oameni, printre care 16 romani. Am urmarit, cativa ani, povestea unui supravietuitor: intai, in 2004, ca trimis al Mediafax, apoi, un an mai tarziu, ca trimis al Evenimentului zilei.

In 2004, la cateva zile dupa explozii, impreuna cu corespondentul EVZ, Florin Baltaretu, am intrat pe furis intr-un spital din Madrid unde erau cativa dintre muncitorii romani raniti. Am reusit sa-l fotografiem pe unul dintre ei, Ilie Suldac, pe patul de spital, in perfuzii. Fotografia pe care am trimis-o la Bucuresti a fost postata pe fluxul de poze al Mediafax, si de acolo preluata de EVZ, care a deschis ziarul cu ea. (Cred ca si cu fragmente din poveste, dar nu mai sunt sigur).

Un an mai tarziu, dupa ce plecasem de la Mediafax la EVZ, m-am intors la Madrid si l-am reintalnit pe Ilie Suldac. Avea sechele, dar era pe picioare. L-am luat din Coslada, unde locuia cu familia, si am refacut traseul lui din 11 martie 2004. A iesit acest reportaj, scris foarte pe fuga, pentru ca povestea trebuia sa apara in ziar pe 11 martie 2005, la un an de la tragedie (apoi, am regasit-o pe google, nu si in arhiva ziarului).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s