Filmul de Oscar si cartea

Filmul de Oscar Slumdog Millionaire ruleaza de vineri in cinematografele din Bucuresti. Si tot saptamana asta a ajuns in librarii cartea. Titlul original era Q&A, dar in varianta din librariile romanesti s-a transformat in „Vagabondul milionar”, dupa cel al filmului. Mai multe detalii aici.

Anunțuri

4 gânduri despre “Filmul de Oscar si cartea

  1. Am mai avut discutia asta 🙂 Mi-a placut povestea si n-am simtit nevoia sa fie plauzibila. Cineva mi-a spus ca intriga e tipica filmelor de duzina indiene. I-am raspuns ca, din ce am apucat sa vad butonand telecomanda si intersectandu-ma cu National TV, care da asa ceva, filmele indiene sunt lalaieli infinite. Slumdog e altceva, fiindca povestea e spusa altfel.

    Apreciază

  2. Filmul NU are nimic de Bollywood in el. Nu stiu de unde vin comparatiile cu filmul indian, care de obicei stoarce lacrimi, sau vrea s-o faca, are dialoguri copilaresti, actorii au un joc ingrosat etc. Nici macar finalul (dansul)nu mi se pare un compromis. Da foarte bine, desi multi au o reactie de respingere. Cred ca au devenit mai catolici decat Papa! Si daca se termina prost, cred ca se ducea naibii toata ideea. E destula durere si saracie in film ca sa meriti un final fericit, cu dragoste si bani. Eu asa am simtit. Iar cartea… cartea e un deliciu, in buna traditie a autorilor indieni, despre putinii pe care i-am citit n-am dacat cuvinte de lauda.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s