Povestea unui interviu din burta

Un reporter Newsin ii solicita un interviu lui Gheorghe Dinica, intrebarile ajung la un PR-ist, care-i trimite ziaristului raspunsurile. Interviul e difuzat pe flux, inclusiv un pasaj in care Dinica povesteste ce palpitant a fost sa joace in filmul C.F. Numai ca Dinica nu jucase in acest film si, se va dovedi, nimeni nu-i luase vreun interviu. Un caz-scoala despre un interviu facut pe e-mail la a carui concepere a participat toata lumea, mai putin personajul principal.

Interviul a fost difuzat de Newsin joi la ora 11.17. Un fragment:

Intrebare: Cum vi s-a părut experienţa de a juca într-un film horror?
Dinica: A fost interesant să interpretez un rol într-o astfel de producţie. Mărturisesc că, la început, am avut ceva dubii, pentru că nu mai interpretasem un rol asemănător, dar pe parcursul filmărilor am realizat că am de-a face cu superprofesionişti. S-a muncit mult, însă toată lumea ştia exact ce are de făcut pe platoul de filmare. Mi-a făcut plăcere să colaborez cu echipa de la ’’C.F”.

Insa Dinica nici macar nu jucase in film. Newsin descrie traseul gafei intr- un comunicat intitulat: „Acasa TV dezinformeaza presa in numele actorului Gheorghe Dinica”. De ce Acasa TV? Fiindca pentru acest post filmeaza Dinica, iar cei de la Newsin, incercand sa programeze interviul, au ajuns la PR-ul televiziunii, Ivona Nenu.Aceasta i-a transmis reporterului agentiei raspunsurile pe e-mail, interviul a fost publicat, insa Dinica le declara celor de la Newsin: „N-am făcut filmul ăsta! Timpul nu mi-a permis să-l fac”.

Restul e istorie: Newsin da de pamant, pe flux, cu „neprofesionistul PR”, iar acesta se scuza spunand ca Dinica a dat mai multe interviuri in ziua respectiva, iar raspunsurile s-au incurcat. Ancheta Newsin s-a oprit aici, desi ar fi fost interesant de vazut de cine a mai fost intervievat actorul in ziua fatidica.

Cu un mic efort, si Newsin, dar si Adevarul-care a preluat istorioara-au reusit sa vorbeasca la telefon cu Gheorghe Dinica, insa reporterii care au discutat cu el nu i-au luat interviuri. Exista proceduri-standard pentru asta.


Anunțuri

2 gânduri despre “Povestea unui interviu din burta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s